bugün

domates biber patlıcan

sırf adına bakarak bok atılmaması gereken bir şarkıdır. burada rastlamadım,sevindim ama çevremde ve bazı internet sitelerinde boklarla karşılaştım. neymiş efendim şarkı saçmaymış arkadaşım eşek'ten sonraki en saçma şarkısıymış. onlara dayanamayıp sinirimi buraya kusuyorum sözlük. bu şarkı kalitelidir şöyle ki:

müzikal anlamda; şarkı bariz reggaedir. türkiye'de bu anlamda ilktir. araştırma yapmadım; belki de tektir. şarkının reggae türünde yapıldığı live in japan albümünde daha barizdir. kısacası müzikal anlamda barış manço'nun en kaliteli ve farklı şarkılarındandır. müziği kötü deyip bok atan olmasa da şarkıya bok atınca müzik de arada kaynıyor, o bakımdan değineyim dedim.

sözlere bakarsak eğer ise çok farklı bir aşk ve belki de ayrılık şarkısı görüyoruz. "ben sana küstüm, sen bana gelme, bi daha yüzünü görürsem, gülerim çok fazla" gibi incelikten yoksun popüler kültür iğrençlikleriyle karşılaştırılmaz ya karşılaştırırsak (karşılaştırma sebebim bok atanların bu tip şarkılar dinliyor olmalarıdır) çok farklı,saf ve ironik sözlere sahiptir. rahmetli ilk kez aşkın içine seyyar satıcıları koymuştur, içimizden birileri girmiştir şarkının içine, bu bile yeterdir.

söz ve müzik uyumu ise zaten ayrı bir güzelliktir. tartışmasız bu sözlere başka müzik olmazdı derecede cuk oturtmuştur üstat.

tüm bunların üzerine şarkıyı sevmeyenler olabilir. sözüm sevmeyenlere değil zaten; ama şarkı kalitesiz, bu da şarkı mı lan, yok bir de soğan gibi yorumları sikeyim artık. bıktım efendim. bu şarkı kalitelidir. sen rahat uyu üstat!