bugün

açlığa doymak

Bugün açlığa doymak'ı izledim. ilk gününden gittim gördüm. Fena film değil aslında çok sayıda hata yok ama yapılan tek tük hatalar filmin en kritik anlarında gerçekleşiyor. Film en kritik virajları alamamış bu yüzden 'iyi' değil. Örneğin hazar ergüçlünün bombalı eylemini yaptığı sahne. Adamın karısıyla çocukları ölüyor. Öncesinde çocuğa ayakkabı bakacağını söylüyor kadın. Osmanbey civarında yaşayan aile alışveriş yapmaya gop a mı gidiyor ne arıyor o arka sokaklarda, gecekondularda; ilginç. Mevcut aile orta-üst sınıf olarak tabir edilen sınıftan ama çocukların koliyi yırtıp yokuştan kaydıkları yerlere yolu düşüyor. Diğer hata sırf dram olsun diye eyüp'ün otopsi odası mıdır ne sikimdir oraya girmesi. Kızının kopuk kolunu eline alıyo falan. Dingonun ahırımı orası gelen geçen giriyo. O da sırıtmış filmde.

Kuzey Güney'in simayı güzel oynamış yalnız onun da önlenemez yükselişine seyirci yetişemiyor resmen. Daha dün normal vatandaşken birinci gün solcu oluyor ikinci gün bombalı eylem üçüncü gün ölüm orucu. Ne çabuk! Daha dün örgüte giren adama ne çabuk güvendiniz.

Bu saydığım hatalar çok ciddi hatalar. Filmin dinamikleri bunlar resmen ve hata affetmeyecek noktalar. Yine de bunlara rağmen kötü değil. Film çok riskli bir konuya dalmış muhafazakarlık, solculuk, polislerin ölümleri, polislerin öldürdükleri... Çok riskli konular bunlar. Çizgiden azcık kaysanız iki taraftan birinin propagandası haline dönüşebilir film. Sena'nın karakola gittiği ve polisle hemşeri çıkmasıyla polisin yardımcı olmaya çalışması güzel bir ayrıntıydı. Kurumun kokuşmuşluğu güzel vurgulanmıştı. Devrimciler hafif karikatürizeydi ama ciddi çok var öylelerden. Her siki slogana dönüştüren kalıplaşmış cümleleri beşbin kez söyleyen devrimci çok fazla.

Özetle fena film değil. iki saati aşan süresine rağmen sıkılmadan izlenebilir bir film olmuş.
güncel Önemli Başlıklar