bugün

okan bayülgen

iyi güzel, adam sigara içti diye, kıza faşist dedi diye vurduk öldürdük astık kestik. be güzel kardeşim, arkadaşım seni zorla mı soktular o salona? başına silah, karnına bıçak veya vücudunun herhangi bir yerine bilimum tehdit edici alet edevatla mı yaklaştılar? gayet kendi isteğinle geldin oturdun. ha hoşuna gitmedi mi adam, tü kaka hareketler mi yaptı, al montunu çantanı çık git sessizce. en güzel proteston bu olsun. salon bomboş kalsın da o zaman diyelim aydın bir üniversitenin aydın öğrencileri gereken cevabı verdi. nedir yani sahneye inip 'ben sigaranızdan rahatsız oluyorum.' acizliği. he onun da çok bi tarafındaydı sen rahatsız oldun diye! çık git o zaman. hareketlerini tasvip etmediğin birini ısrarla dinlemeye çalışmak, yargılamak nedendir?

orada sigara içmek yasakmış, kapalı alanmış. sen bu ülkenin kolluk kuvveti misin, çevik gücü, jandarması, savcısı, hakimi misin sayın çok bilmiş. okulun sahibi misin, o salonun tapusu sende mi? rahatsız olduysan çat çat sms atmayı bildiğin telefonunu çıkar gerekli yerleri ara şikayet et, nereyi arayacağını biliyorsan tabii...

okan bayülgen'in bu kıza cevap vermesi buradaki en büyük hata. 'sigaranızdan rahatsız oluyorum.' diyerek sahneye kadar gelip kendini göstermeyi (!) başarmış madalyalık, üstün başarı belgelik hanım kızımıza verilecek tek cevap ' teşekkür ederim farklı görüşünüz için, kapı bu tarafta.' bu kadar. rahatsız oluyorsan çekip gidersin. sen oraya çıkıp ısrarla sahne önünden de ayrılmıyorsan faşist de olursun, kezban da.

diğer bir bilirkişi kızımız da çıkmış diyor ki 'benim arkadaşım astım hastası, sigaradan rahjatsız oluyor.' şimdi sen bu cümleyi söylerken gayet iyi biliyorsun ki bu adam sana bir bilenecek, türlü laflar söyleyerek seni haklı iken haksız duruma düşürecek. sen eğer bu adamı alt edecek bilgi birikimine, diksiyona, laf üretebilme becerisine, kendini ve çevrendekileri savunabilme direncine sahip değilsen ayağa kalkıp sırf asi bir baş kaldırışın ardındaki kırıntılardan kendine öğün çıkarmak için öyle beylik laflar etmeyeceksin. ha yok illa ki böyle bir işe girişeceksen sonucu da işte bu olacak, karşındaki okan bayülgen. bil ki 'ayyyy okan'a bi laf soktum yeaani kaldı öele cevap veremedi.' orgazmını yaşatmayacak sana. heveslenme.

adamı bu hale getiren türk milletinden başkası değil. şimdi de kalkmış kendi yarattığımız karikatürü yerden yere vuruyoruz. neden? çok duyarlı bir toplumuz ya! askerimiz ölünce facebookumuz bayraklarla donatılıyor ya! bunca insan açlık sınırının altında yaşamını sürdürürken biz gönlümüzce adı lazım değil bir yerlerde fahiş fiyatlara kahve içiyoruz ya! adam olduk, avrupalı olduk, kapalı alanda sigara içmek yasak! faşistliğin tanımını da çok iyi biliyoruz ya esas okan bayülgen'in yaptığı faşistlik(miş). he canım he. sen daha yere tüküren yaratıkları uyarma cesaretini kendinde göremiyorken, ülkendeki çarpıklıklara 'aman banane' diyorken, takip et bakalım okan bayülgen ne muzırlıklar yapmış, kimin çarkına çomak sokmuş... hey gidi günler hey. saygılar.