bugün

okan bayülgen

sigara konusunda direnişini tebrik ettiğim adam.

evvel zamanda ferhan şensoy' un bir oyununa gitmiştim. üstat bir sahnede sigarasını çıkardı, sonra çakmakla yakmaya çalıştı ama çakmak çalışmadı. herkes bunun oyunun bir parçası olduğunu ve kapalı mekanda tabi ki sigara içmeyeceğini düşündü. bunun üstüne üstat seyircilerden çakmak istedi ve biri sahneye çakmağını fırlattı, aldı çakmağı ve yaktı sigarasını... keyifli keyifli derin bir nefes çekip seyircilere üfledi.
aynen okan bayülgen' in videosunda olduğu gibi bir tip hemen atladı ve "ama kapalı alanda sigara içemezsiniz!!" diyerek fırladı yerinden. üstat o keskin zekasıyla kadına dedi ki "hanımefendi farz edin ki bu sahne benim evim ve ben evimde sigara içiyorum, bunu idrak edemiyor musunuz?"
öyle güzel ve zekice nakavt etti ki bu her şeye pimpiriklenen kadın tasviri kadını...

Şimdi okan aynı cinlikle cevaplar veremedi fakat onun durumu ve sigara içen insanların durumu şu:
o sigara arzusu akla girdi mi illa o sigara içilir, sigara içen adamdan bu özgürlüğünü almak ona en büyük hakarettir, sigara içen adam da bencildir zaten ama yapacak bi şey yok, o adamla ortamını aynı tutma o zaman sevgili sigara içmeyen.

sen konuk olarak çağırdığın adamı 2-3 saat konuşturacan, adam tam kaptırmış bir mevzu tartışırken sigara yakamaycak. o muhabbetten de hayır gelmez o adam konuşurken. çağırmayacaksın baştan o zaman. ha bir de kuralları baştan koyacaksın, tek sen de değil canı isteyen herkes yakacak madem faşist değilsin. sigara içen gider bir dahaki sohbetlerine güzel işte.