bugün

sözlük yazarlarının itirafları

bazen tonlarca sey yazmak istersin. konusmak istersin ya da, bilmiyorum. nasil rahat edersen.
o hep ifade etmek istediklerin kafanda isik hiziyla dolasirken, nerden baslayacagini bilmezsin hani.
yazmaya nerden baslasan, konusmaya nerden baslasan. nerden bakmaya baslasan.
yalniz kalip daha cok düsünmek istedigine ikna edersin kendini. hani sadece ne düsündügünü anlamak icin en azindan. ama ikna oldugun sey " yalniz " kalmaktir. sonra yine yalnizlastikca düsünürsün, düsünmek istedikce yalnizlasirsin.

ya hic düsünmeyelim mi yani? yapmayalim, düsünmeyelim. düsün düsün boktur isin. yok öyle " düsünüyorum öyleyse varim " zimbirtilari. düsünüyosun, öyleyse yalnizlasirsin arkadas. atalarimiz isi cözmüs. ergen atalarimiz cözmüs. kim yazmis lan onlarin söylediklerini bi kenara? neyse.

sade hayatlar, sade düsüncelerden cikamazlar. sadelik bile kendi basina zor bi ugras zaten. ne ugrasiyosun? napicaksin o "basitlik " ile ?

ben bilmiyorum. napicam bilmiyorum. yemek mi yesem acaba diye düsünüyorum simdi. belki yersem gecer. gerci cok yedim. belki yarin.

her seyi de düsünür olmusuz. olumsuz. yani demem o ki, olumsuz düsünür olmusuz aslinda. serbest cagrisim. simdi yazmasam da konussam bu cagrisim olmazdi. e konusmayayim ben o zaman. konusmak sacma zaten. konusunca ne oluyo ki? hic.

oo yine depresyonlardayiz? yok lan degiliz aslinda, degilim yani. degil. ( bak olumsuz yine. )

simdi öyle sacma bi cümle kurmak lazim ki; hic kimse bi bok anlamasin, ama bi sey diyorum zannetsin. hani önemli bi sey. zamanin ötesinde bi sey. hani " kendi zamaninda anlasilamadi " triplerinde bir sey. sonra biri ciksin desin ki ( bak bu biri kimse risk almayi seviyor ), neyse desin ki : " lan bi bok dememis bu. al bu kelimeyi buraya koy, burdan 3 noktayi kaldir, nokta koy. hatta birak onu da koyma. bi bok dememis iste. cemal süreya mi sanmis kendini napmis. bi sey olmamis. "

bu adam düsünmüs fakat, söylenen o sacma sapan bir sey üzerinde. al ben de sacma dedim yine.
yani burdan konuyu da suraya bagliyorum: " belki de bazen kabul ettiklerimiz, üzerinde düsünmeden kabul ettigimiz seyler, aslinda anlamsizdir. "
cikip anlamsiz oldugunu söylemek gerek. ben simdi bu konuyu buraya baglamasaydim sen düsünmüstün zaten.
düsünmenin bu kadar gereksiz oldugunu vurgulamak icin, düsünmekten bu kadar bahsetmem sart miydi? hayir degildi. cünkü düsünmenin gereksiz oldugunu vurgulamadim. ironiden anlamayan nesle asina degilim ben.

konuyu saptirdim. ne diyoduk? ha tonlarca sey yazmak istersin ve bir türlü nerden baslayacagini bulamazsin. ya da konusmak istersin, nasil rahat edersen.