bugün

lou andreas salome

birini delirtip birini intihara surukleyecek kadar fettan olmayi basaran kadın. bu birileri akıllariyla zekalarıyla un yapmıs olsalar dahi kadın dehası onları yenmiştir. yazıktır. söyle ki;

dunya uzerinde felsefe her beyinin harci olmayan bir iş.. öyle bir iş ki, insanlar bu düşünürleri asırlar boyunca anlamaya calisir. akıldır bu insanlari bu kadar onemli yapan.

onemli olmalarına neden olan akılları, hayatlarına yon vermek ve gurularını onemsemek adına bir fayda saglamaz nedense..

bu iş tıpkı, aklın varsa kendine sakla sozunu getirir akıllara.

bu düsünürlerin pek cok fikri cogu düşünen insana dogru gelebilirdir. hatta bir nihilist olarak ben bu kadının alt ettigi erkeklerden birinin fikirlerini begeniyorumdur.. ancak, ortada olan ve cok acık olan tek seyi "bir erkek ne kadar zeki ne kadar akıllı ve ne kadar pırıltılı olursa olsun tek bir kadın onu alt ust etmeye yeterdir" i gostermiştir bu salome.. salome, zeki erkekleri secmiştir, aptal erkeklerle vakit gecirmemiştir. sadece zeki olanlarini secip ve aslinda zeki olmadıklarını acizliklerini dunyaya kanıtlamıstır. her ne kadar dunya uzerinde sayılı isimlerden olsalar bile, neticede bir kadına yenilmişlerdir. erkeklerin tum bu ata erkil duzeni koruma cabalari, tum bu kadınlara karsı sacı uzun aklı kısa ya da ne anlar kadın aklı işte gibi zırvalıkları ve eziklikleri işte bu düşünürlerin salome'ye karsı yenildikleri zaafları yuzundedir. salome'nin kesfettigi eksiklik, butun erkeklerde vardır. en zekilerinin bile kurtulamadıgı bu eziklikten hangisi kurtulabilirdir ki.. zavallı erkekler.

cogu erkek salome'den nefret eder, hepimiz böyle degil miyiz? bir kabahatimizi bir eksigimizi ortaya soyleyen birine karsı hissettigimiz nefrettir.

ilk insan toplumlarında ( ki insanlar yerlesik hayata cok sonra gecmiştir, küçük azınlıklar halinde yasadiklari donemlerde diyelim ) erkek ve kadın arasında bir fark yoktu. ancak yerleşik hayata gecildiginde ve insan hayatı sorgulamaya basladıgı donemde kadın toplumda on planda oldu. dogurganlık kadını kutsallastırdı. ana erkil toplum oluştu. daha sonra bilimin gelişimi ile dogurganlıkda erkek faktoru de ortaya cıkınca kadın onemini yitirmeye basladı. cunku, tek marifeti dogurmakmıs gibi algilanan kadının bu işi de tek basına degil erkek aracılıgı ile yaptıgı biliniyordu.. bedenen güclü olan erkek kutsal gordugu dogurganlıkta olan payını da farkedince geri donusumsuz bir ata erlik duzen insaa etti. ancak günümüzde bu surec sendelemeye basladı. yakın zamanda erkek nesli tukenecek acıklamaları bile bilimin arastırma konusu ve sonucu oluyor. cok canlı tespit ediliyor, kendi kendini dolleyebilen. bu durumda erkek nesli tükenecek ve yok olacak olursa -ki gidişat bunu gosteriyor- salome gibi kadınlar, eskinin zavallı erkeklerini nasıl bunalıma sokmus ve o erkekler nasıl da acizmiş seklinde anlatılacak olan cocuk masallarının bas kahramanı olacak.. ve işte o zaman dunya gercekten guzel olacak..