bugün

polisin gültan kışanak a verdiği tarihi ayar

Kışanak: Polisin görevi yürüyüşü engellemek isteyenlere karşı güvenliği sağlamaktır. Ben bir özgürlüğümü kullanıyorken, biri beni engelliyorsa siz kamu görevlisi olarak onları durdurmakla görevlisiniz.

Polis amiri: Siz bizim görevimizi yanlış biliyorsunuz. Biz de yolu kullanmak isteyen insanların haklarını koruyoruz sizi yürütmemekle.

Kışanak: Yolda "siz trafiği engelliyorsunuz, biz sizin yürüyüş yapmanızı istemiyoruz" diyen bir grup çıksın, biz vazgeçeceğiz.

Polis amiri: Grup size niye desin. Korkar insanlar. Ama bize diyorlar. 155'e ihbar geliyor. "Bunları niye yürütüyorsunuz" diyorlar.

Kışanak: Bu kenti terörize ettiniz. Kentte hiç bir hak ve özgürlüğü kullandırmıyorsunuz.

Polis amiri: Biz terörize etmiyoruz. Bir terörist grubumuz var zaten. PKK diye bir terörist grubumuz var. Siz yanlış biliyorsunuz. Biz onlar değiliz. Eli silahlı bir grubumuz var.

Kışanak: Siz kanunsuzluğunuzu bize kanun diye dayatıyorsunuz.

Polis amiri: Ben kanunu sizden mi öğreneceğim?

Kışanak: Her kadın bir bireydir. Bu faşizmi yeneceğiz.

Polis amiri: Bize faşist mi diyorsunuz?

Kışanak: Bu devlet polis devleti mi?

Polis amiri: Hayır asla, bu devlet demokrasi devleti. Sizin koyduğunuzu iddia ettiğiniz kanunları uyguluyoruz biz. Eğer kanunları koyuyorsanız, siz de buna tabisiniz. Siz tamamen demagoji yapıyorsunuz. Adliye orada buyurun şikayet edin.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22012127.asp