bugün

9 yaşında bir kız çocuğuyla evlenmek

Tanımı dünyaya bakılan görüş açısına ve bu olayın yaşandığı coğrafyaya göre değişecek olan eylem.

Tanım 1: Eğer bilimi ve bilimsel gerçekleri her şeyin üstünde tutuyorsanız 9 yaşında biyolojik olarak ergenliğe erişilen coğrafyalarda doğaya uygun davranmaktır. Evlenilen kızın kocası ile olan yaş farkı tamamen sosyolojiye dayanan "normal-anormal" tanımlamaları ile ilgilidir. Doğa sosyolojiye göre hareket etmez. Karar verirken kendi normalleri vardır ve asla sizin sosyolojinize danışmaz. Dünya yuvarlaktır ve bu konuda kimseye özellikle dünyanın düz olduğunu savunan orta çağ skolastik düşüncesine fikir sormaz.Arslan ceylanın yavrusunu yer. Bu konuda Hiç bir vicdan sahibine yada "bebekler ölmesin" türü bir insani racon sahibine sual etmez. 9 yaşında bir kıza sen anne olabilirsin der ve bunun için gerekli olan yumurtlama işletimini başlatır. kimseyede hesap vermez.

Tanım 2: Bulundugunuz coğrafyada ki sosyolojik yapı kendi haklı sebeblerince bunu onaylamıyorsa ayıp ve utanılması gereken bir davranıştır. 9 yaşındaki bir insan henüz çocuktur ve bir adamın 9 yaşındaki bir çocukla cinsel deneyim yaşaması kabul göremez bir eylemdir.

Tanım 3: Eğer islami bir bakışınız varsa, bu tanımı bu konuda bilgi sahibi olanların yapması daha doğru olacaktır. bana göre Peygamberimiz boyle bir evlilik yaptı ise mutlaka bir sebebi vardır. Özellikle bilimsel olduğunu iddia edenlerin doğa kanunları dediği şey müslümanlar icin Allahın Düzeni ise bu düzene uygun hareket etmekde biyolojik olarak bir beis yoktur. Lakin islam yanlız doğaya yön veren olayları değil aynı andada sosyolojik olarak içinde yaşanılan toplumuda düzenleyici olduğundan bu meselenin o zamanki sosyolojik yapıya göre değerlendirilmesi gerekir. Mesela bu evlenme gerçekleştiğinde kız çocuklarını diri diri gömen ve o zaman bunu "normal" i bırakın bir mecburiyet olarak vasıflandıran bir arap sosyal yapısı ile karşılaşıyoruz. Kimse islamın engelledigi o sosyolojinin bu çarpık tarafını temelinden yokeden tavrıyla ilgilenmiyorda günümüzdeki sosyolojik koşullara göre yanlış diye kestirip atmakla islamı inanc olarak secenleri sapık olarak yaftalamakla mesgul oluyor. Senin inancın sana benimki bana. Hadi git yoluna.