bugün

cloud atlas

--spoiler--
filmin geleceğini biliyordum lakin wachowski biraderlerin varlığından haberim yoktu. ayrıca hugo weavingi de credits de görmek beni çok heyeceanlardırmıştı.
bu kardeşlerin filmlerini artık biliyorsak deriz ki filmde nefis vurdu kırdı sahneleri ve felsefe olur o felsefenin temelinde de insana yardım vardır.
bu perspektifden bakınca aslında film o kadar da yabancı gelmedi ilk dakikasından itibaren sarmaya başladı benim için ama salonun %20si henüz ilk yarım saatte kaçtı.
geçmişte olan gelecekte de olur teması filmde çok işlenmiş yamyamlar insanları yiyor gelecekte de aynı yöntem devam ediyor.
farklı olan her birey çağından sonra anlaşıp değere biniyor. zaten aragon dememiş mi "deha, ölümünden 20 yıl sonra salaklara ilham verendir." diye
filmde ying yang olayı net işlenmiş her çağda kötü varsa iyi de var.
ne vaerirsen elinle o gelir seninle (tamam belki bu olmayabilir.)*
hugo weavingi de özlemişiz bu rollerde arkadaş ajan simithi görmüş etkisi yarattı ve gayet kotarmış rolünü
bu adam sadece bir filminde normal insan oldu arkadaş diğer rolleri hep insanı aşağılayıp onu hakir gören tondaydı. ama iyi yapıyor bunu namussuz.
tom hanks binbir surat çıktı karşımıza ve hepsinde gayet başarılı buldum ben ama favorim yazar olduğu kişiydi. tom eğer bu satırları çevirtiyorsan birine düşün bence o tarz rolleri en azından inglorius bastards tarzında birşey yapıver.
halle bery filme renk katmış castı dolgun tutmuş bence olmasa olurmuydu olurdu ama bizi nur cemalinden eksik bırakırdı.
filmde aşkın kimyasına vurgu yapılmış elemanlar hep vurgun birbirine değişik zamanlarda dahi
sana puanım imdbyle aynı panpa 8.4 helal olsun.
--spoiler--