bugün

supernatural

--spoiler sekizinci sezon bölüm 1&2--

Supernatural’ in sekizinci sezonunun 3.bölümü yayınlandı geçen hafta. Dizinin sadık fanlarından olmama rağmen, geçen sezonki Leviathanlar ve çamaşır suyu rezaletinden sonra bu sezon pek şevkim kalmamıştı açıkçası. Ama sekizinci sezonun ilk bölümü “We Need To Talk About Kevin”, bölüm ismi ile bile bu dizinin neden fan’ı olduğumu bir kez daha bana hatırlattı.
Supernatural malumunuz müzikleri ile de kalbimizi fethetmiş bir dizi olduğundan sekizinci sezonun “The road so far” kısmında açılış sahnesinin Jethro Tull- Locomotive Breath ile girmesi de bu sezonun güzel başlayacağının sinyali gibiydi. Sonrasında Allah’ım neden kötüledim canım dizimi diye de kendime kızdım hatta:) ilerleyen dakikalarda Dean ormanda ortaya çıktığında çalan “Styx - Man in the Wilderness” ise tuzu biberi oldu.
Bu arada Sam’in avcılığı bıraktığını, Dean’i hiç aramadığını, hayatına devam ettiğini öğreniyoruz. Sam’in bu konuda bir şeyler sakladığı aşikar. Dean’in Purgatory’de yaşadıklarının flashbackler ile anlatılması da oldukça hoş olmuş.
Crowley’nin ilk bölümden konuya dahil olması ise eminim benim gibi pek çok kişiyi sevindirmiştir. Ne kadar kötü olursa olsun sevdiğim bir karakter Crowley. Dean'le atışmalarına zaten hastayım, bu bölümde yine aralarında geçen şu diyalog da yeterince güldürdü:

"Crowley: where's your angel?

Dean: ask your mother!

Crowley: there's that grade-school zip."

Gelelim ikinci bölüme, bölüm ismi “What’s up tiger, mommy?” Woody Allen’ın “What’s up tiger, lily?” filminden alıntılanmış bir bölüm ismi. Bu bölüm Supernatural’ın en sevdiğim bölümlerden birisi oldu. Açık arttırma sahnelerinde Crowley ile olan diyaloglar ve Sam’in impalayı açık arttırmaya sokma teklifine teşebbüs etmesinde Dean’in “Say it and i’ll kill you, your children and your grandchildren.” repliği oldukça güldürdü. Bu iki güzel bölümün sonrasında sekizinci sezonun umut vadedici olduğunu söyleyebiliriz. inşallah yedinci sezon gibi hayal kırıklığı olmaz.

--spoiler sekizinci sezon bölüm 1&2--