bugün

dimebag darrell

kim ne derse desin dünyanın en iyi gitaristidir... onu aramızdan alan herife her gün küfretmekteyim...

-------------------------------------------------
Darrell Lance Abbott (20 Ağustos 1966 - 8 Aralık 2004), ünlü ABD'li gitaristtir. Kariyerinin en büyük ve başarılı dönemi "Pantera" gurubu ile olmuştur. Bu gurubu 1981 tarihinde davulcu kardeşi Vinnie Paul ile kurmuştur.

Gençliğinde ilk olarak davula yönelmiştir fakat bu konuda yeteneksiz olduğunu farkedip gitara geçmiştir. Genç yaşta kendini geliştirmeye başladı ve henüz 16 yaşına gelmişti ki yerel gitar yarışmalarına girmesi yasaklanmıştı (hepsini kazanıp diğer gitaristlere bir şans bırakmadığı için).

Bestelerinde genelde kesik ve sert gitar riff leri kullanırdı. Solo teknikleri inanılmaz derecede ileri ve karmaşık teknik öğeler içeriyordu: iki elli klavye kullanımı (Finger Tapping), pena ile tuşeleme(Pick Tapping), doğal ve hızlı penalama (Alternate Picking).. Sololarında genelde Pentatonik kalıplar izlerdi.

Dave Mustaine'in Megadeth'in 'Rust In Peace' albümü sonrasında grubuna katmak için girişimlerde bulunduğu fakat bu teklifleri 'Pantera benim ailem ve ben ailemi bırakamam' diyerek geri çeviren Darrell, birkaç notayla şarkıların vokal altı bölümlerinde nasıl mucizeler yaratılabildiğine dair Heavy Metal'deki en yegâne örneklerden de biridir.

1981 de davulcu kardeşi Vinnie Paul ile bu gurubu kurdu. 1990 yılına kadar gurubun yaptığı müzik türü Glam Metal tarzıdaydı. Bu tarzın sonlarına doğru gurubun dağılana kadar solisti kalacak olan Phil Anselmo aralarına katıldı. 1990 yılı "Cowboys From Hell" patlamasının olduğu zamandı. Gurup bir anda ani bir tarz değişimi yaşamıştı ve bir daha unutulamayacak türde sert ve değişik bir akım başlattılar. Kesin bir isimlendirme verilemese de genelde sert bir Heavy Metal / Thrash Metal havası bu albüme hakimdi. Kesik, hareketli ve sert ritimler ve Dimebag' in şok edici gitar soloları çok kısa sürede ilgi topladı. Grup 2003 te dağılana kadar bu tarzda müzik yapmaya devam etti. Dağılmanın sebebi grup üyeleri arasında ortaya çıkan ayrılıklardı.
Pantera dağıldıktan sonra Dime ve kardeşi Vinnie müziksel kariyerlerine kurdukları bu gurupla devam ettiler. Gurubun tarzı genelde Pantera havasındaydı fakat biraz daha modern bir havası vardı. Henüz 2004 de ilk albümlerini çıkarmışlardı ki aynı yılın sonunda dünya Dimebag Darrell in cinayeti ile sarsıldı 8 Aralık 2004 tarihinde Ohio eyaletindeki bir Damageplan konserinde Dimebag Darrell, Nathan Gale denen bir psikopat tarafından sahnede vuruldu.Çıkan ateşli saldırıda 3 kişi daha haytını kaybetti Saldırgan ancak pompalı tüfekle öldürülülerek durdurulabildi

Gitar çalış tarzı, sahne hareketliliği, giyim-kuşamı ve hatta demeçleri ve yazdığı sözlerle 90'lı yıllardan itibaren bu müzikle uğraşan sayısız gence o ruhu aşılamıştır...

Adına 'gitar' denilen o kutsal mekanizmanın 'efendi'lerinden biri, sahne üzerinde en sevdiği işi yaparken kurşunların hedefi oluyorsa, bu gezegenin insani vasıflara yenik düştüğü anlardan biri Rock'N'Roll dünyasının dönmemesini sağlıyor, Heavy Metal çarklarının işlemesine engel oluyor demektir.

Kırmızı keçi sakalıyla, kabarık, uzun ve kıvırcık saçlarıyla, sevgi ve neşe dolu gözleri, o kirli suratıyla, uzun ve salaş şortlarıyla, kovboy şapkası ve Converse'leriyle, jilet kolyesi ve jilet riffleriyle, kendisiyle özdeşleşen Washburn gitarıyla, elinden düşürmediği yarılanmış şişelerle, thrash metale yeni ve oldukça heyecan verici bir boyut kazandıran 5 eşsiz albümle ve yarattığı o mükemmel şarkılarla, melodilerle, rifflerle ve sololarla Heavy Metal dünyasına adını 'metal harflerle' kazımış olan, Tanrının yanındaki Darrell'a, onu tanıyamamış, ona ulaşamamış, onu canlı izleyememiş olan ve ona km.lerce uzak olmalarına rağmen kalplerdeki sevgi, tutku ve heyecanları aynı yerde olan tüm hayranları adına sonsuz teşekkürler.

Seni unutmayacak ve her daim özleyeceğiz Darrell "Dimebag" Abbot! Huzur içinde yat!!!

-------------------------------- *
güncel Önemli Başlıklar