bugün

ben bu yazıyı başbakana yazdım

sevgili başbakanım;
şaka lan şaka, 23 nisanda başbakana mektup yazan veletler gibi sempatik olmayacak bu yazı. nerede olduğunu bilmemekle geçenlerde bir röportajını okudum sanırım yabancı kaynaklı idi, eleştirilere açıksın lakin hakarete tahammülün yokmuş. türkiyenin en güçlü başbakanı olarak (?) sözlüklerde sana hakaret eden insanlara açtığın davaları hatırlıyorum, doğal olarak burada sana hakaret etmek çok büyük aptallık olur. hatta sana hakaret ederek kendime geri zekalı muamelesi yapmış olurum. bu arada senli benli konuşmamda sakınca yok değil mi? öyle ise özelden bir mesaj çak hemen düzenliyeyim canını yediğim.

bu arada sözlükte başbakanın buralarda takılmayacağını iddia eden yazarlar var, oğlum kendinize gelin. sözlük ortamı kadar güzel bir ortam varmı kamuoyunun nabzını yoklamak için? forumlarda yapılan paylaşımlara teşekkür edecek hali yok adamın. oturuyor buraları okuyor zaman buldukça. (öyle tahmin ediyorum, öyle olması gerekiyor. kendisi yapmasa bile onlarca danışmanından bir tanesi değerli kotasını sözlük sayfaları ile dolduruyordur her halde.)

her neyse bu kadar geyik yeter konuya gireyim..
az çok çevremde ki insanlar ile siyaset konuşabiliyorum, sizin kadar olmasa da biraz anlıyorum bu işlerden ve edindiğim izlenim ne biliyor musun? türk halkı sizi pek sevmiyor efendim.. türkiye halkı son 10 yıldır basit polemikler dinlemekten bıktı usandı.. yemin ederim televole gibi oldu haberler, sen kemale ne dedin, kemal sana ne dedi, devlet amca zaten kafasını kağıda gömdüğü için kaldırıp bir bakamıyor etrafına ne oluyor diye.. tamam kabul ediyorum ilk başlarda bu münakaşalar eğlenceli idi ama artık yahu. geçelim böyle şeyleri önümüze bakalım.

he onlar konuşursa konuşsunlar zaten hayatımda onlar kadar sahte bir muhalefet görmedim sen muhattap olma belki onlarda o zaman laf salatası yapmak yerine işlerini yaparlar, mantıklı şeyler söylemeye başladıklarında tekrar dikkate almak gerekir her halde.

her neyse diğer bir konu ise ekonomi ile ilgili. bir uzman olmasam da makro ekonomiden anlarım, severim ilgilenir ve takip ederim.
abim şu benzine zam yapmayın artık, sen benzine bir zam koyuyorsun gerisinden her şeyin fiyatı zıplıyor. dünyanın en zengin enerji kaynakları var etrafımız da, başarılı dış politikalarımızın sonucu dünyanın en pahalı benzini olmamalı değil mi? o vergiler neyin nedir öyle? ülkeyi halkın sırtına yüklemişiniz yürüyor maşallah. 3 çocuk önerinizi bundan mı yaptınız acaba? vergi yerine nüfusu artırarak bu işten sıyrılmak mantıklı bir çözüm gibi gözükebilir ama daha iyi çözümler üretilebilinir..

teröre değinmeden edemeyeceğim azizim, o ne rezilliktir öyle yahu? inkar etmeyin bari, geçmişte izlediğimiz yanlış politikalar getirdi bizi bu noktaya deyin. yok ama hatalı olduğunuzu kabul etmiyorsun yetmezmiş gibi hata üstüne hata yapmaya devam ediyorsun. terör ile müzakere etmek demek onlara bir şeyler vereceğiz demek değil mi? öyle olmasa adam neden vakit kaybetsin? sen zaten bunları biliyorsundur tekrarlamama gerek yok. e o zaman sorun ne abim, neden hala aptal politikalara son verilmiyor? bıktık artık şehit haberleri duymaktan. pkk yı var gücümüz ile vurursak verdiğimiz her şehit bizi yüceltir! ama şu anda şehit haberleri bizi mahvediyor çünkü her biri amaçsız bir şekilde yitirilmiş gençlerimiz.

terör ile mücadele deniyor, lakin ortada bir hedef yok! bir hedef koyalım, saldıralım şu köpeklere.. bak o zaman ne terör kalır ne eşkiya. askerimizi pusuya düşüren 30 tane eşkiya için 3 tane taburu dağlara yığmaktan bahsetmiyorum, girelim artık kandile, yıkalım gerekirse. öyle bir dağ hiç var olmasın.. çok uzak şeyler değil bunlar biliyorsun.

bir de daha önce bitirdik terörü askeri operasyonlar ile sonra tekrar hortladı diyen geri zekalılar var. terör kendiliğinden mi hortladı? pkk ya verilen desteklerin önü kesilmedi, bu desteği yapan silah tüccarları ile bağlantılar koparılmadı, bölgede gerekli propagandalar yapılmadı. kısacası terörü yendik lakin ondan sonra yapılması gereken hiç bir şeyi yapmadık.

çok uzattım değil mi davos fatihi.. bu lakabını gerçekten seviyormusun acaba? bana yapmacık geliyor.

biraz da şahsınıza yönelik eleştireler yapıcağım sonra vallahi gideceğim başkanım.
mesela, mal varlığınız. kendi mal varlığınız her ne kadar uçuk değilmiş gibi lanse edilse de topluma bence öyle değil. örneğin iktidara gelmenden önce ki mal varlıklarınızı bilmek isterim. 85 yılında, 90 yılında, 95 yılında 2000 yılında vs. babadan kalan bir şey varmı örneğin. tamam tamam bu beni ilgilendirmez. ama sevgili eşiniz emine erdoğanın ve çocuklarınızın mal varlığını öğrenmek benim hakkımdır değil mi? yanlış bir şey istemiyorum. o gemi, şirketler, oteller vs.. bunlar biraz dikkat çekici efendim.

artık şu ülkeyi kaldırmanın zamanı geldi. bugüne kadar bağımlı hale getirildi. daha öncede öyle idi lakin bu sorun artmış durumda özellikle ekonomik anlamda. sizin cebiniz büyürken türkiye ekonomisi çöküyor. bunun önüne geçmelisiniz.

saygılar.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar