bugün

çok iyi oldu çok da güzel iyi oldu

http://alkislarlayasiyoru...ne-diyorsun-sen-roportaji

--spoiler--
- Bu türban olayını niğye garıştıyolar ki? Karıştırmaya bi hakkı yogh. Bakh herkesin bi geyiniş şekli vardır tığam mı? Meselam be bo şekhil geyindimmi? E bunada heçkimse garışamaz. Ehm garışım olmuş ossa seğin dediğin olur.
*Bu türban olayını niye karıştırıyorlar anlamıyorum. Herkesin özgür iradesiyle istediği şekilde giyinmeye hakkı vardır. Buna kimsenin karışmaya hakkı yoktur. Ben bu şekil giyiniyosam o benim kararımdır.(Benim bedenim benim kararım misali.)

- Türban olayı... meselam.. O gaphalı geyiyosa öbürü açhık geyiyosa onun ney elakası varkhi? Hiç bir elakası yoh. Ha zaten.. O onun gendi kafasına göğesndjfa.. Kendi kafasına göre gittiği anda. Hepimiz türkiye al bayrağı altında durmuyog mu? ehsmah. E tamam. Cumhuriyed al bayğnın altında duruyossak..(Burda dayının müdahalenin üstüne) Diyemenki.
*Şimdi biri kapalı öteki açık giyiyorsa bunun bir farklı yoktur. Her ikiside kendi düşüncesine, yaşam şekline ve kendi inancına göre o şekilde giyinmiştir. Türban onların sancağı diye birşey diyemezsin çünkü hepimiz Türkiye Cumhuriyeti Al Bayrağı altında yaşıyoruz, burda öenmli olanda budur.

- Ben sağa bişi diğycem. Ben sağa meselağm giderken bi bağyana disem ki; veya ki böle açhık ossa veyaki bölem kapalı ossa. Hanfendi seğin belin aççık. O garıda desheki: "Sağamı düştü benim belimin açhık... açhık gapalı geyinmesi" aov.
* Ben sana bişey diycem şimdi. Mesela ben yolda giderken bir bayana belin açık bu uygun değil desem. O kadın bana benim belimin açıklığı seni alakadar eder mi? (Yani sanane la y**rğmmm) dese, ne diyebilirimki? Türbanında bundan farkı yok.

***Parmak mevzuğuna sosyoloji konusunda ihtisasını tam olarak tamamlamış birine bırakıyorum yorumu. Onun içinden valla çıkamadım arkadaş.

- Meselam beğn sağa bişi diyciğem. Bi garı pantolonu geyinsen. Afedersin garı şeyini geyinsen. Şo hani göğünr oluyo ya genellikle bakh. Şudışda gezdiğin anda kim garışcakki sağa.. Garışamaz.. Bak abi bu türkiye bin defa satılıyo bin defa geri alınıyo bah.
*Mesela şimdi sana bişi söyliycem. Sen şimdi bir bayan pantolonunun üstüne bir de transparan içi görünen bir gömlek giysen şurada dolansan sana kim karışabilirki. Oda senin kendi kişisel tercihindir. insanlar ayıplasada kimsenin gelip sana birşey söylemeye hakkı yoktur. Türkiye bu şekilde ucuz şeylerle defalarca bölünmeye çalışındı, sonra defalarca tekrar toparlandı.

--spoiler--