bugün

beşiktaş

bu seneki kadroya bakıyorum, samet etkisi ve oyun anlayışı dikkate alınmazsa oyuncu kalitesi bakımından, 2-3 takviye ile ilk üçte yer alır iyi bir sezonda şampiyonlar ligi görebilir gibi geliyor bana hatta şampiyon bile olabilir.

kalede cenk var, trabzon hariç her takım alır bu adamı daha iyi yedek kaleci bulamaz çünkü. bu adam bizde yedek kalacak mcgregor daha tecrübeli ve stabil bir performans sunabilir.

defansa gelecek olursa, sivok kalitesi ve performansıyla yerini garanti altına alır, toroman da aybaba kontenjanı ile oynayacak gibi. keşke escude ya da ersan çıkıp kesse şu adamı o zaman egemeni falan aramayız,bu bakımdan da öyle ahım şahım bi savunma olmasa da ligin iyi savunmlarından diyebiliriz, ne galatasarayın ne de fenerbahçenin defansından eksik tarafı olmaz gözümde. ama beklere gelince işler değişiyor. ismail hucumda istediğimizi verir de savunmada eskisi gibi saç baş yoldurabilir. uğur boral zaten yedek kalır her türlü, son maçta gördük ki ne önde ne geride bu performansla adam kesemez. hilbert de fena sayılmaz en kötü bu kadar oynar, en iyi de 2 kere kademeye girer 3 orta fazla yapar 2 de bindirme yapar işte maç boyu. savunma geçen seneden kötü değil ama bu demek değil ki iyi, unutulmasın geçen sene 4. oldu beşiktaş.

işte zurnanın zart dediği yer burası. orta saha. sol taraf olcayla geçen seneden daha diri. ismail de oynamaya başladığında daha da iyi olabilir. sağ taraf ise o kadar aydınlık durmuyor. sağda olcay oynasa solda kim oynar, belki uğur belki veli ama yok işler zor. holosko da oynayabilir kanatta ama biliyoruz neler yapabileceğini. göbekte de işler karışık fernandes var başka da birşey yok. her şey fernandesin üstüne kurulmaya çalışılıyor ama sistem işileyecek gibi durmuyor, fernandesden lider bir oyun kurucu olabileceğini sanmıyorum. inşallah yanılırım. veli istekli göbekte oynadığı zaman ama sol kanatta daha başarılı olabilir. ilk resmi maçına çıkan hasan türk ne kadar olur bilinmez ama daha çok genç bu sene bol bol şans bulursa önümüzdeki seneler için faydalı bir kazanım olabilir. ama takıldığım nokta şu ki transfer yapılmayacak gibi duruyor e o zaman takımın daha eksik bölgelerinde gençler denenebilirdi. hasan oynamasa da necip oynasa hatta toroman oynasa aynı işi yapar ama bir kadir arı bir muhammed takıma kazandırılsa daha faydalı bir hamle olabilirdi. artık önümüzdeki maçlara bakacağız. bunun yanında da necip iyi bir kesici ama çift yönlü oynama konusunda kendini geliştiremedi bu haliyle oyuna iyi top sokabilecek bir stoper olur. belki o haliyle orta sahadakinden daha değerli bir futbolcu haline gelir.

forvet her zamanki gibi, ilhan mansızdan sonra golcümüz olmadı. batuhan çözer mi bilmiyorum ama mustafanın gole daha yakın oynatılması gerekiyor. onu da kazanmak gerek

ben bu takıma 3-4 takviye şart olduğunu düşünüyorum. birisi illa ki q7. bu adamı satamiyorsun arkadaş gördük işte. ee tek başına koşan adama o parayı zaten vereceksin, o zman sahada bi iki hareket yapsın. başlarda gitsin diyordum takım oyunu oynasın takım bi kişiye bağlanıp kalmasın diyordum ama ilk resmi maçta gördük ki o olmayınca da fernandese bakıyo herşey o da oynamak istemiyor. yaratıcı hiç bir adamın yok. bir de bu adam başarısız değil ayrıca disiplinsiz. onu da samet aybaba çözecek. bu adamın yanına da türkiye liginden bi kaç takviye ile her türlü korkulan kafaya oynayan bir takım olabilirsin, şampiyon olursan kimse süpriz demez olmazsan da aykutun fenerini altına alırsın.
benim gönlümden, erman kılıç, popov, holmen geçiyor. bir de üstüne galatasarayın elinden çıkarmaya uğraştığı baros olursa her türlü kafaya oynar. hem böylece samet aybaba da kovulmaktan başarısız olmaktan kurtulur. erman az daha geliyordu ama bişey oldu gerçekleşmedi. holmen orta sahada işi çözer. popov transferi ambarat transferi kadar sükseli olur. baros elzem olmamakla birlikte olsa iyi olur. bir de bunların yanına veysel sarıyı alsalar q7 ye de gerek kalmayabilir.

çok şey isityoruz ama artık yıldız transferi değil eksik yerlere iyi oyuncu istiyoruz. gençler oynasın romantizmi ile işler sarpa sarar ve bu beşiktaşın kadrosu çok dar biraz derinlik kazanır. holosko, falan da yollansın işte yedekler ersan olsun, hasan olsun, kadir olsun mami olsun. ama sahaya çıkan kadro ne yaptığını bilen bi takımo olsun.