bugün

hüseyin aygün

terör örgütünün daha önce kaçırdığı kişiler gibi söylemlerinden 180 derece dönmüş, aldığı talimatları yerine getiren, bana çok iyi baktılar, aslında iyi insanlar, onlar da savaş istemiyorlar aslında abisi diyerek teröristleri masum, iyi insanlar gibi gösterip hümanistlik taslayan, milleti salak zanneden zevat.

peki madem o kadar iyi insanlardı, barışçıllardı," seçim çalışmalarını bdp, pkk terörü altında yürüttük " diye neden konuştun diye sorarlar adama.
hele bahoz erdal muhabbetiyle iyice sıçtığının farkında değil.

neymiş, bahoz erdal kendisini kaçırdılar diye gruba kızmış, başka grubun eylemi olup olmadığını sormuş. sanki bölgede başka grup var. (beraber eylem yaptıkları tikko hariç).
insan neresiyle güleceğini şaşırıyor doğrusu.

hele, yürüyerek geldim, dersim'in dağlarını karış karış bilirim havaları, artistliği.
lan oğlum şaka mısın diyor, okuyun, gülün eğlenin diyorum.

"Bana karşı çok saygılıydılar. Savaşın anlamsızlığını, evlerine dönmek istediklerini, barış istediklerini anlattılar. Ayrılırken de duygusal anlar yaşadılar. Bizi bu dağlarda unutma, barış için çaba göster dediler "

" Beni kaçıran arkadaşlar ülkenin genç evlatları. ' Biz de yürüttüğümüz mücadelenin anlamsızlığını biliyoruz ' dediler.

" ilk etapta yanlarında telsiz yoktu. Sanırım çeşitli yerlerde var ki 24 saatin sonunda Bahoz Erdal'la telsiz bağlantısı kurdular. Birkaç kez eylemi PKK'nın yapıp yapmadığını sordu. Çok şaşırdı. inanmadı. Bölgedeki başka güçlerin eylemi olup olamayacağını sordu. Sonra da kılıma zarar gelmemesi için talimat verdi. Güvenlik sonrasında arttı. Derenin kenarında, toprağın üzerinde uyudum. Ben buranın çocuğuyum, alışığım. Kahvaltılık, mütevazı yemekler yedik. "

" Sürekli Bahoz Erdal'la görüşüyorlardı. Bahoz, kaçırıldığım için gruba kızdı. Dağdayken bombalamaları izliyorduk. Çok dikkatli davrandılar. Beni kaçıran 6-7 kişilik gençlerdi. ' Ankara'ya barış ve ateşkes mesajı vermek için eylemi yaptık ' dediler. Eve dönmek istiyorlar. Keşke bu toplumda yer alsalar da üniversite okusalar. Bırakırken sarıldılar, öptüler, ' Bu kardeşlerini unutma abi ' dediler. Yürüyerek geldim, Dersim'in dağlarını karış karış bilirim. "

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21232099.asp
http://siyaset.milliyet.c....2012/1581225/default.htm