bugün

kusursuz yaratılma safsatası

Mantıkta şu vardır: bir şeyin zıttının zıttı o şeyin kedisi veya eşdeğeridir. Bu bağlamda müslümanların "inanç"larını sırf laboratuar ortamında ispatlanamıyor diye "yanlış kabul etmek" de yanlıştır. hem insanlar allah'a, laboratuar ortamında ispatlanabiliyor diye değil, yaşadıkları, bildikleri şeyler allah'ı işaret ediyor diye inanırlar. adı üstünde: "inanç".

inanırken bazı hatalı bağlantılar kurulmuası allah yok manasına gelmediği gibi bu hatalı bağlantılar zaten islamın içinde "hurafeler" başlığı altında incelenmektedir.

2. olarak; aşık olurum çünkü allah beni aşık olma kabiliyeti ile yaratmıştır, buna inanırım. aşık olma kabiliyeti bana tesadüfler ve matematiksel olaylar sonucu gelmiştir demem. bu kendi içinde tutarsız bir iddia olur, ki; tesadüflere bir amaç ve yön vermek manasına gelir. yani bu tesadüfün doğasına aykırıdır. bir eylem bir amaç için yapılıyorsa o eylem tesadüfi değil, bilinçli yapılmıştır. aşık olma, görme, konuşma, güzellik vb... görme kabiliyetim var, neden? çünkü görülecek şeyler var. kadınlar güzel, neden? çünkü erkeğin yanında bir cazibe merkezi olmalı. duygularım var, neden? çünkü onlar benim dış dünya ile ilişkilerimde yardımcı destekleyici bir rol oynuyor. bunun gibi hadiseler ancak allah'ın bilinçli bir şekilde yaratması ile açıklanabilir.