bugün

oktay sinanoğlu

(bkz: büyük uyanış)
(bkz: bye bye türkçe)

kesinlikle dinlenmesi, okunması gereken bilim adamı.her şeyin farkında olan insan..26 yaşında yale üniversitesinde profesör olmuştur.. son 300 yıldır Batı'da en genç yaşta profesör olan kişidir.. yabancı dille eğitim hakkında açıklamaları dinlenilesidir.. çok esprili bir kişiliktir.. konferansları neredeyse cem yılmaz gösterisi gibidir.. arada sırada ciddi açıklama yapar, az ama öz yapar.. lafı koyar.. hiç sıkıcı geçmez.. ingilizceye "tarzanca" der.. tam anlamıyla her türk evladının öğrenmesi gereken şeyleri geze geze, konferanslarıyla anlatır.. tabii ki konferansları yetmez, kitapları alınmalıdır..

artık yıldız teknik üniversitesinde değildir.. yaş sınırı dolayısıyla emekli olmuştur.. ama hala konferans için gelmektedir ve de salon tıklım tıklım dolar..(bütün koridorlar sahneden kapıya hepsi doluydu, oturanlar yerlerinden kalkmıştı, daha çok kişi sıkışarak ayakta izlemişti, hala dışarıda bir sürü insan kalmıştı..)

şahan eğer dr c sinan sağıroğlu nu oktay sinanoğlu nu taklit etmek için yapıyorsa, yanlış bir seçim yapmıştır.. üstelik hiç de benzememektedir.. *