bugün

erkek olduğu halde küpe takan insan

saçma cümledir, yanlış kurulmuştur. (neyse o kısım mühim değildir diğer kısım da pek mühim değil ama canım sıkıldığı için uzun uzun yazabilirim)

tarih diye bir şey var, bilen bilir. kemal kara dışında da insanların yazdığı bazen yazılmadığı arkeolojik kazılarda ortaya çıkan falan. dövme, küpe, kolye vb. aksesuarlar klan belirten şeylerdir. eskiden kimlik yoktu biliyorsunuz ve buna karşın her zaman için mal, mülk, beslenme, toprak ve yayılma bir gereklilikti. böyle olunca da insanlar birbirleriyle savaşıyordu. bu durumlarda karışıklıkların önlenmesi maksadıyla insanlarda mensup oldukları topluluğu belirten işaretler bulunuyordu. bugün hala ortadoğu'da, güneydoğu'da(anadolu) gördüğümüz yüzü gözü dövmeli insanlar, afrika'da sık sık rastladığımız farklı renk boncuklar takan, küpeler takan insanlar bu nedenle bunlarıtyakmaktadır.
çook uzaklara, amerika kıtasına gidelim. daha keşfedilmemiş ve yerliler yaşıyor. ateş kartalı kod adlı reisimizde küpe var. neden? bu soruya yukarda cevap verdiğimden eşeğin kulağından dolayı diyerek geçiştiriyorum.

neyse, onu da geçiyoruz, büyük bir yanılgıdır ki yavuz sultan selim malum tablo nedeniyle sık sık şah ismail'le karıştırılır fakat o resim yavuz sultan selim'in olmadığından dolayı o küpeli kişi de o değildir. bunun modernlikle falan da alakası yoktur bir erkek ya da kadın için. hatta aşırı geleneksel bir durumdur aslında, modern dünyadan başka dünyaları bilmediğiniz zaman bunları da bilmemek normal ancak aksesuar öncelikli olarak erkeklerin kullandığı bir şeydir. antik dönemden beri bu böyledir. şimdi bir geçmişe yolculuk yapıyoruz, firavunlardan, peygamberlere, vikinglere kadar özellikle soylar şeklinde yaşayan her toplulukta dövme, küpe ve diğer aksesuarlar görülür. zamanla bu büyüklüğü,zenginliği gösteren işaretlere de dönüşür, altın küpeler ya da öldürülen kişilerle ilgili kahramanlık göstergeleri aksesuarlar halini alır.bunlar anormal ya da utanç duyulacak şeyler değildir. şayet bu tür şeylerin tepeden indiğini ve bir gün birinin çıkıp da "hadi kadınlarımızın kulaklarını delelim süs olsun taksın takıştırsın kezban" dediğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

ayrıca küpe takmanın erkekler için kromozomlara ve cinsel münasebete bir etkisi olduğunu hiç işitmedim. aşağılar yargıların tümünün sahiplerinde kendi cinsel organlarıyla ve cinsleriyle ilgili sorunlarının yansıması olmalı zira altına yatmadığı adamın küpesiyle cinsiyetini değerlendiriyorsa biri, onda bir sorun var demektir. altına yatıyorsa zaten cinsel tercihini ve erkekliğini sorgulaması gereken de o olur mantık olarak. bunlarla erkeklik değerlendiriliyorsa sırf giyiminden ve tercihlerinden dolayı östrojenle yüklü olduğunu söyleyebileceğimiz milyonlarca erkek vardır ayrıyetten. neyse sıkıldım, iyi ramazanlar. ayırmayın birbirinizi, hadi kardeş kardeş. öptüm.