bugün

christopher nolan vs quentin tarantino

yönetmen-yönetmen kıyaslaması değil elma-armut kıyaslamasıdır.

bu bir benzetme değildir ama; mahsun kırmızıgül de yönetmen olarak anılmakta zeki demirkubuz da. fakat aklı başında olan kimse bu iki insanı kıyaslamaz. sebebi ise aşikardır.

nolan ve tarantino'nun hangisi daha iyi diye kıyaslanmasını engelleyen şey ise gişeye oynamaktan daha fazladır ki buna farklı türler ve farklı üsluplar diyebiliriz. hangisi iyi/kötü tabii ki objektif çerçevede bir şey söylenemez ama sinemanın iki dev ismi için bir karşılaştırma yapılabilir.

* quentin tarantino'nun filmerinde gördüğünüz kanı ve psikopatlığı* christopher nolan size veremezken, christopher nolan'ın film içinde seyirciyi kaybetme yeteneğine* de quentin tarantino sahip değildir.

* quentin tarantino'nun filmlerindeki diyaloglar sizi hem güldürüp hem düşündürürken * christopher nolan az laf çok iş taraftarıdır ve olaylar sizi "hassiktir be rıfat abi" deme raddesine taşır. *

* quentin tarantino her şeyiyle olaydır, sansasyoneldir; christopher nolan işini yapar ve çekilir.

* iyi bir izleyiciyseniz bir christopher nolan filmini sürprizlerle dolu gidişattan *, quentin tarantino filmini ise kusursuz çekimleri ve kompleks olay örgüsünden * tanırsınız.

* quentin tarantino'nun overrated diye adlandırılan ve insanların açıkça kötü demeye çekindiği filmleri mevcutken, henüz christopher nolan'ın öyle bir olayı yoktur.

* christopher nolan'ın filmlerinden neden zevk aldığınızı bilirsiniz, quentin tarantino size nedenini bilmediğiniz ve anlamadığınız bir zevk tattırır.

sonuç olarak, bu adamları kalite yönünden kıyaslamak mümkün değildir. zira bugüne dek filmleriyle biz sinemaseverleri her seferinde memnun etmiş ve filmlerini ellerimizi ovuşturarak beklememizi sağlamışlardır. benim oyum ise batman'i en az benim kadar sevdiği ve yeniden çektiği için ve genel anlamda christian bale ile yaptığı iş birliği için christopher nolan'dan yanadır. yalarım.