bugün

kıvırcık saçlı kızlar

Sözlük gündemini bu gece için meşgul etmeleri sebebiyle hakkında önemli açıklamalar yapacağım kızlardır.

doğrudur, kıvırcık saç çirkin olan insana bile belli bir sempati kazandırır. * fakat aynı zamanda ciddiyetsiz gibi görünmeye de sebep olabilir. Gençseniz, öğrenciyseniz tamam, çok iyi. Ama ciddi bir ortama giderken paşa paşa düz fönümüzü çektirmek zorunda kalıyoruz. Diğer yandan bakımı sanıldığı kadar zor değildir. Ben bizzat saçlarımı duştayken tarıyorum. Duştan sonra tekrar taramıyorum ki, su ile birlikte kendi şekline kavuşan bukleler bozulmasın. Pantene'in 7/24 şekillendirici kreminden sürüp kurutuyorum. Bu da hiç bozulmadan 2 gün idare ediyor insanı. Eskiden jöle, köpük, vs. kullanırdım. Ama saçlarımın sert olması hoşuma gitmediği için artık kullanmıyorum. Bahsettiğim kremle de bukleler ipek gibi, taptatlı oluyorlar. Hatta kremin ismi "mükemmel bukleler" olan çeşitini değil, boyalı saçlar için olanını kullanıyorum. Kıvırcıklar için yapılanı kadar yoğun olmadığından, saçlarda hiç sertleşme gerçekleşmiyor. Bu yöntemle, birlikte kaldığım arkadaşlarımdan "ya gece yatıyorsun aynı, sabah kalkıyorsun aynı. Hiç mi bozulmaz bir saç?!" gibi güzel güzel cümleler duymuşluğum vardır. Lakin yaz aylarında bunaltır, çok bunaltır.

Not: o artılar var ya, hep ben verdim onları. Bu başlığın seri artıcısı hizmetinizde. *

Edit: en önemli dezavantajını yazmayı unutmuşum. Evin uzun saçlı tek kıvırcık kişisi sizseniz; yerde, orada, burada bulunan saçları "ya o benim saçım değil, senin saçın." diyerek inkar edemezsiniz. Zira tüm kıvırlığıyla kendini ele verir.

Editiki: karşı cinsimiz de en az bizim kadar tatlıdır. Hatta hayatta yapmamak için kendini çok zor tuttuğun şeyler nedir diye sorsalar "kıvırcık ve bonus saçlı bir adamın saçlarını karıştırmak." derim. Bazen otobüste falan gelip önümdeki koltuğa oturuyorlar, kolaysa gel de dokunmadan dur. Elim ayağım titriyor sözlük asdfh.