bugün

deniz feneri

türkiye cumhuriyeti'nin yapması gerekeni alman polisi'ne yaptırmış ve yine türkiye cumhuriyeti'nin vakt-i zamanında gurbetçi işçilerimizden faiz vaadleriyle topladığı parayı kaçıran holdingleri bir türlü suçüstü yakalayaman kolluk kuvvetlerini tekrardan iktidardakilerin ceplerini doldurma suretiyle yakalayamaması ve bu işi alman polisine bırakmasını çıplak gözlerle seyretmemize vesile olmuş dernektir.

--spoiler--
gurbetçilerimizin topladığı paranın türkiye'nin dış yardımlardan ortaya çıkan sıcak paraya dayalı ekonomisine çok büyük yardımlar yaptığını gören bazı akıllılar, bu paradan kar elde etmek amacıyla bazı holdingler kurar. binlerce holding bu vesileyle gurbette milliyetçi ve ümmetçi kişilikleri had safhaya vurmuş gurbetçilerimizden "ülkemize bir çivi çakmak vesilesi ile hem siz hem biz kazanalım" vaadleriyle kandırıp %50 gibi saçma sapan faiz oranlarıyla ellerindeki yılların emeği paralarını çalmıştı. bunların hepsini zaten biliyoruz. bunu ne türkiye cumhuriyeti'ne bağlı bir kolluk kuvveti ne de başka bir emniyet gücü ortaya çıkarabilmişti. çıkaran yine alman polisiydi. o da şöyle:
bu holdinglerin aşırı karlarını görüp commerzbank öncülüğünde onlar da* bu işe dahil olmak istler. fakat bakarlar ki ne kadar büyük bir firma ya da holding olursan ol hayatta bu kadar faiz oranı teklif edemezsin, edecek bir sermaye bulamazsın. sonra o bazı akıllıların asıl yapmak istediklerini anlayıp kendileri* buna engel oldu. yok yani biz değil, onlar engellemişti.
bazı akıllılar da baktılar holding molding yemiyo artık, milliyetçilik üzerinden "ülkeye hadi hep beraber bir çivi de biz çakalım"la olmuyo bu iş, dini sömürü üzerinden yapalım dediler: bir de üstüne üstlük yurtiçinden de ayrıca para haklamayla bu yönteme geçildiğini görüyoruz. vakıf kurumu olması da onu vergiden muaf tutuyor ve/ya bu da ekmeğinin üzerine yağ sürdürüyor.
işte böyle arkadaşlar aslına bakıldığında hukuki olmayan bişey yok fakat amaç ve araç ortada olduktan sonra...
--spoiler--

evet, rte bir taneciktir, ekonomi hiç olmadığı kadar iyidir, abdullah gül ise kesinlikle mükemmel tarafsızdır, deniz feneri'de yüzyılın iyilik hareketidir.

edit: spoiler altındaki bilgiler almanya'da yazmış olduğum tezden alıntıdır, özel'den savunacaksanız baştan söyleyim çok sağlam kanıt lazım bunu çürütmek için. haydi hayırlı traşlar.