bugün

gençlik treni

Gençlerin boş durmayıp şimdilik hakkında şöyle bir hareket başlattığı proje:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Treni isimli bir projesi var, kendisi şurada: http://www.gencliktreni.gsb.gov.tr/

Özet geçecek olursak, 19-29 yaş arası gençlerin seyahat edebilmesini ve bu esnada akranlarıyla kaynaşmasını amaç edinen bir proje.

Aldığımız duyumlara göre Karabük treninde kadın ve erkekler aynı trende seyahat edememekteymiş, her ne kadar aynı tarihleri seçmiş olsalar da kendilerine gelen yanıtlar sonucunda farklı tarihler seçmek durumunda kalmışlar. Bu duyumun doğruluğunu bir türlü teyit edemedik, facebooktan (https://www.facebook.com/gsb.gencliktreni) sorulduğunda soranları engelliyorlar, telefon ya da maillere net bir yanıt vermiyorlar. O halde daha kalabalık bir şekilde sorsak, bu uygulamanın neye dayandırıldığını öğrensek ya?

Sizden ricamız alttaki metni facebooktaki adrese, ilgili maile (gencliktreni@gsb.gov.tr) göndermeniz, ilgili telefonları arayıp durumu sormanız (+ 90 312 596 64 00 | + 90 312 596 64 01), twitter’da ise @GSB_SuatKilic ve @gencliktreni hesaplarını ekleyerek “ Karabük’ten kalkacak #gencliktreni nde kadın ve erkekler neden ayrı gitmek zorunda bırakılıyor?” tweeti ile yetkililere yapılan uygulamanın nedenini sormanızdır.

“Sayın yetkili,

Karabük’ten kalkacak olan Gençlik Treni’ne kadın ve erkekler olarak aynı tarihlerde katılmanın mümkün olmadığını duyduk. Böyle bir uygulama var mıdır, varsa neye dayandırıldığını açıklayabilir misiniz? "