bugün

kurtalan ekspres

Barış Manço'nun 1972 yılında kurduğu ve vefatına kadar birlikte çalıştığı grubudur. Barış manço'nun ardından cem karaca ile çalışmışlardır. Grup Kurulduğu tarihten günümüze dek pek çok kişi ile çalışmıştır. Başlangıçta Murat Ses, Ahmet Güvenç, Celal Güven, Ömür Gidel ile başlayan grup 1978'te Bahadır Akkuzu'nun katılımıyla devam etmiştir...

Kurtalan ekspress bir efsanedir.. bu kırk yıllık süreçte Barış manço, cem karaca, bahadır akkuzu gibi türk müziğinin büyük emekçilerine elveda dedi. MFö'nün Fuat'ı, özkan'ı bu grupta yer aldı. Günümüzdeki kadroda ustalardan kalan tek şahsiyet Ahmet Güvenç'tir. Bahadır Akkuzu'nun yerinde kardeşi Cihangir Akkuzu, Celal Güven'den geriye kalan Bülent Güven'dir.

Bu yönüyle de Kurtalan ekspres Babadan oğula, abiden kardeşe geçen bir servettir..

Gülpembe'deki bas yürüyüşlerinin dolgunluğunda, 2023'teki geleceğe dönük hüzünlü o melodide, yüzlerce şarkıdaki başarıdır.

Grup Barış manço'nun vefatından sonra albüm çalışmaları yaptıysada pek başarılı olamamıştır. yakın zamanda çıkarılan göğe selam albümünde geride kalanlara ithafen güzel bir oluşum içine girilmiştir. fakat eski zamanlardaki beraberlik ve şarkılardaki o tılsım yok elbette.

Grubun yaşlı kurt'u Ahmet güvenç'in Gelecek yıl için hayali: Kurtalan Ekspres'in üç vagonunu alıp Kurtalan'a gidip bir konser vermek. En az beş çocukla istanbul'a dönüp onlara müzik eğitimi vermek. "Kurtalan'dan gelen çocuklar bizden sonra gelecek Kurtalan Ekspres olacak diyor.."

Ahmet Güvenç'in kendi hayali ise uzak: "2023'te Taksim'de 2023'ü çalıp müziği bırakmak istiyorum..."

--spoiler--
http://www.youtube.com/watch?v=ZMVpPgwo2uE&feature=related
--spoiler--