bugün

uludağ sözlük ün gün geçtikçe kültürsüzleşmesi

sadece moderasyonun insiyatifinde olan durumdur. onların aksini yapmaya çalışması ve burasının bir kültür yeri haline getirme gibi bir misyonları yok. olamazda. burası bir ticarethane. onlar ne kadar okunur, ne kadar entry girilir onun gayesini taşırlar. gerisi teferruat.

zaten 10 entry ile yazar alımının getireceği tek şey, burasını yazar yığını bir yer haline getirmektir. yani daha fazla tık. ve daha fazla para.
başka bir amacıda olamaz. yapılan veya yapılmayan çaylaklıkların herhangi bir müeyyidesinin olmamasıda bundadandır..

her önüne geleni yazar yapmak vede herşeye rağmen sözlükte tutmanın tabiki de sana bir maliyeti olacaktır. mesela derdim vara sorduğun soruyu 20 gün sonra moderasyonun bir satırla sallamayarak cevaplamasının başka bir karşılığı yok. cevabı da..

sözlük ve format sahibinin kendisi diyor ki ;
"trollük yapmayın. bu çaylaklık veya silinme sebebidir."

ama bu pratiğe geldiği zaman hiç bir zaman uygulanmamıştır. çünkü formatı uygulayanlarda yorumlayanlar da kendileri. haliyle keyfi tutumlara çok açık. kendi çiftlikleri yani. istediklerini yaparlar. istedikleri gibi yorumlarlar. yapanda onlar uygulayanlarda. beğenmeyen ya durmaz ya da sineye çeker. görmezden gelir. bir kaç saatini verir. geçirir zamanını çıkar. diğer olan biten garabete kafasını takmaz.

ama onlar çıkıp gelişmelerden höykürürmekten de geri durmazlar "biz sizin daha iyi vakit geçirmenizi istiyoruz, ve bunun için çalışıyoruz diye." bu kadar olanı vede daha fazlasını bilip, gördüğün için senin yanına da sinir olmak kalır. onu da çekersin sineye.