bugün

2012 eurovision şarkı yarışması

ilk yarı finalin ardından finale kalan ülkelerin hangi sıralarda sahne alacağı belirlenmiştir. kimileri son sıraları kimileri ilk sıraları avantajlı görüyor, hangisi doğru karar veremiyorum ama son sıralar akılda kalmak açısından daha iyi. rusya*, macaristan* ve arnavutluk* kötü kura çekti bu bağlamda. ama arnavut abla güçlü yorumuyla, rus nineler de şirinlikleriyle kura dezavantajı yaşamazlar.

ilk yarı final tahminlerim 9/10 tuttu. bir tek arnavutluk yerine israil'i yazmıştım ancak arnavut abla haketti. israil de iyiydi aslında, israil ve isviçre'yi tamamen müzikal çerçevede değerlendirdiğimde danimarka ve irlanda yerine finalde görmek isterdim.

romanya'nın canlı performansı hayal kırıklığı yarattı, kıbrıs temsilcisi ivi adamou vokalistlerinden geri kalışıyla hadise'nin performansını hatırlattı.

bu gruptan gelen en iyi parça ve şov kesinlikle moldova'nın bana göre. hatta can bonomo birinci olamazsa, moldova kazansın isterim. daha izlenecek çok performans var, ne tatlı diyerek ilk yarı finali kendimce noktalarım.

ekleme: moldova finalde son sırada sahneye çıkacak.