bugün

2012 eurovision şarkı yarışması

öncelikle tanımlayalım, bu hafta üç gece avrupa'da ve hatta dünyanın başka yerlerinde birçok insanı ekrana kilitleyecek olan, bir ton "politik yeaa" geyiği yaptıracak olan keyifli organizasyondur kendisi.

evet, yine yılın en güzel zamanlarından biri geldi çattı. ülkeler şarkılarını duyurmaya başladığından bu yana devamlı bu şarkılar çalıyor kulaklığımda. ancak henüz son provaları izlemedim, özellikle izlemeden yorum yapmak istedim şarkılara.

öncelikle isveç'in favori gösterilmesinden çok rahatsızım zira şarkıyı da loreen'in performansını da itici ve vasat buluyorum. birincilik için içimden bir ses italya diyor ancak hiç beklenmedik sonuçlar da çıkabilir, galibin önceden net olarak kestirilemediği yılları seviyorum.

ne istediğimi de söyleyecek olursam tabii ki can bonomo kazansın isterim ilk olarak. for real'den beri içime sinen ilk şarkı oldu love me back. keşke kazansa ancak birinci olacağını sanmıyorum malesef.

onun dışında moldova'nın lautar'ı başlarda hiç dikkatimi çekmemişken şuan ikinci favorim, bayılıyorum dinlemeye. joan franka'nın you and me icrası da çok sıcak geliyor bana, mutlu ediyor. ve tabii ki l'amore femmina. tek kelime* dışında birşey anlamayarak dinlesem de bayılıyorum. can kazanamazsa nina zilli kazansın çok sevinirim diyerek tahmin ve dileklerime son vereyim.