bugün

quills

philip kaufmann filmi..

sansure her ne kadar karsi olsam da, bu filmi yarin obur gun cocuguma benim izledigim 18 19 yasinda izlettirmem.. neden ? cunku sade`ye tapan biri tarafindan yapilmis.. buyuk ihtimalle butun cast senarist yonetmen takimi sadeye hayrandilar..

filmde bunun etkisi hissediliyo.. evet sade anarsist bi bicimde " kendi oglunu carmiha geren adam , bana ne yapar dusunmek bile istemiyorum" diyo.. doktora guzel postalar koyuyo.. fakat bu adam gercekten yasamis ve yaptiklari hakkinda ortaya cikanlarin belki de yuzde 30u..

kuralin yasanin olmadigi zamanlar.. parayi veren dudugu calmiyo , yeri geliyo hizmetci kiraliyo sonra zevkine olduruyo.. boyle bi donemde , askeri gecmisi olan , tasakli tanidiklari olan bi adam.. elinde ngecen onlarca kadin adam "köle"..

cok uzatmaya gerek yok.. sade film olarak guzel bi karakter.. freudddan tut, Rimbaud dam cik, camusa gir vs. bi dolu adami da etkilemis.. ama boyle bi adamin yasadigi donemde yasiyo olsaydim, cocugumun bu adamla gorusmesini yuzde 100 yasaklar, hakkinda polisle is birligi yapar ve hapse girmesi icin en tasakli avukati tutardim..

insan yaslandikca tutucu oluyo.. onceleri eheheh vay amk ya diye tepki verdigi seyler, bu kadar da olmaz ki amk el insafa donusuyo..

quills belki de en sevdigim ilk 10 film arasindadir.. ama görsel su sahnelerin bin katinin yasanmis oldugunu bilmek ve bunlari izlemek , hele de gercek hayatta bu adamin temsilcilerinin olmasi yavas yavas canimi sikiyo..

cok degil daha 2 sene once, gunumuzde bu adam masum bee ne ibneler var temali bi yazi yazmistim.. simdi pismanim.. bu kadar toleransli oldugum icin.. herhalde bi de cocugum oldugunda , annemden bi farkim olmayacak.. demek ki dogal dongu bu.. direnmek yersiz... adamlar zeitgeist diye bi mefhumu bosuna yaratmamislar..