bugün

süleyman soylu

ülke tv'de yaptığı programlar dikkatle dinlenilmesi gereken siyasetçi. özellikle türkiye cumhuriyet tarihinin en karanlık devreleri sayılan 90'lı yıllarda neler olup bittiğini kendisinden dinlemek gerek.

mesela dün akşam çok ilginç bir anekdot anlattı ki donup kaldım. tansu çiller, seçimleri kazanıp ilk kez başbakanlık görevini üstlenmek ve başbakanlık görev kağıdını almak üzere çankaya'ya cumhurbaşkanı süleyman demirel'e çıkar. süleyman demirel kendisini ayakta karşılar ve başbakanlık görev mektubunu nezaketle tansu çiller'e vermek yerine mektubu yere atar. tansu çiller şaşırır ve "sayın cumhurbaşkanım galiba mektubu düşürdünüz" diye sorar. süleyman demirel "hayır mektubu bilerek yere attım" der.

analttığı ikinci ilginç bir anekdot da ismet paşa'nın meclis kürsüsünden rakibi süleyman demirel'e "sen said nursi'nin halifesisin" diye bağırmış olması. bunu da duymamıştım ve bilmiyordum. süleyman soylu, ismet paşa'nın said nursi'nin halifesi diye itham ettiği süleyman demirel'in "türbanıyla okumak isteyen arabistan'a gitsin" cümlesini yerden yere vurdu takdirimi kazandı.