bugün

türk kültür hırsızlığı

kültür halkların tarihi, toplumsal gelişim sürecinde oluşturdukları maddi ve manevi değerlerin bütünüdür. ve bir çok kültür saf ari değildir etkileşim içinde olan kültürler zamanla form değiştirmiş olabilir. kültürlerin oluşmasında ki en etkin koşullar coğrafya, iklim gibi öğelerdir.

çöl , bozkır gibi farklı insanların az etkileşim olduğu coğrafyalar kültürel olarak daha saf ,daha sığ kültür yaşantısı vardır. en iyi örnek orta asya toplulukları ve dünyanın çeşitli çöllerinde yaşayan halklarda gösterebiliriz.

yükselen ulusalcılıkla uluslar kendine bir tarih bir kültür oluşturmaya çalıştılar. bugün bile bunları görmekteyiz. mesela bugün türkiye cumhuriyeti kürtlere en özgü karakterist kültürleri olan halayı ( çepki, koçeri, laçin , delilo , xerzane, çepik) kendi kültürü gibi göstermekte uluslar arası platformlarda türk halayı gibi göstermektedir. yine aynı şey kürt müziğine yapılmaktadır. binlerce kürtçe halk müziğini diyarbakır türküsü, elazığ türküsü gibi isimlerle türkçeleştirip kültür hırsızlığı yapmaktadır. yine kürt mutfağının bir çok yemeği türk mutfağının içinde göstermektedir.

http://www.derindusunce.o...rkilar-nasil-turkce-oldu/

ilginç olan bunu sadece kürtlere yapmamaktadır. yunanın sirtakisini alıp zeybek ,uzo sunun alıp rakı yapmıştır. esas bu kültür hırsızlığında sadece bir kaç öğedir binlerce bunun gibi vaka vardır.

en son gördüğüm olay lahmacun gibi kürt yemeğini turkish pizza diye tuturmaları.
http://www.google.com.tr/...12&ved=1t:429,r:1,s:0

türkler daha az etkileşim olduğu bir yerden gelmiş olabilir bu oranda da daha az kültürel öğeleri olabilir.ama başka milletlerin kültürlerini araklayarak türkler kültürlü yapmayacaktır. hiç bir halk " lahmacun benim , pizza benim benden başka kimse yemesin" demez.