bugün

rüya yorumları

rüya yorumlamak oldukça ciddi bir iştir ve bir çok kişinin yaptığı gibi sığırca da yapılmaz. rüyalar bireylerin psikolojik, biyolojik, fiziksel-çevresel ve hormonal durumları ile ilgili ciddi bilgi alabileceğimiz yapılardır. örneğin uyurken burnu tıkanan bir kişi rüyasında nefes alamadığını görebilir. ya da çok sıcak bir odada uyuyan bir kişi bir hamamda olduğunu görebilir. ya da hamile bir kadın, hamile olduğunu bilmese bile, rüyasında göğsünden süt aktığını görebilir ve bu rüya ona hamile olduğunu bildirir. rüyayı görmesine neden olan şey hamilelikle birlikte oluşan hormonlardır. rüyalarımız bize semboller aracılığıyla vücudumuzda olup bitenleri - hastalık gibi- haber verebilirler. bu bakımdan sağlıklı rüya yorumları önem kazanmaktadır. rüya yorumları dediğime bakmayın aslında söz konusu olan yorum değil çözümlemedir, tahlildir, analizdir.

rüyaların dili semboliktir. bu açıdan hem işitsel hem de görsel sembollerin iyi yorumlanması-çözümlenmesi gerekmektedir.
sonuç olarak her rüyaya 'sana yol görünüyor', yada 'eline para geçecek' diye yorum getiren gerzeklerin yaptığı gibi yapılmaz.

hatta, örneğin rüyasında kendisini bir hıyar tarlasında gören bir kıza 'senin eline yüklü bir miktar geçecek' demek yerine 'yavrum, hayırlısına hayırsızına bakma, bir kısmet bulursan hemen evlen' demek bile daha sağlıklı bir yorum olacaktır.