bugün

the experiment

filmi neresinden tutarsan tut, neresinden incelersen incele 10 üzerinden 10 alacak bir film.

filmde dikkatimi çekenler, insanların kendi egoları için ne kadar vahşileşebildiği. ilk başlarda arkadaşı olan insanı deney ve para uğruna nasıl satabildiği. o şerefsiz gardiyanların deney sırasında kendi egolarını yüksek tuttukları için deneyi ne kadar zor hale getirdiği.

bunun dışında filmde filmin başlarında "kızınıza tecavüz etseler, falan filan olsa ne yaparsınız" sorusuna dolambaçlı cevap veren elemanın filmin sonunda kayışı koparması tam anlamıyla insanın bir sik görmeden kin besleyemeyeceğini, olayları doğru analiz edemeyeceğini gözler önüne seriyor.

velhasıl filmden çıkartmamız gereken her şeyi ortalama insan zekasında olan herkes çıkarabilir bence.

bu arada son olarak, adamın filmin sonunda hala evrim zincirinin en üstünde yer aldığına inanmasını söylemesi ise pek bir manidar. açıkcası filmin sonunda o adamın psikolojisinin bozulmuş olması gerekirdi. böyle düşünüyorum.

son olarak filmdeki en büyük mesaj insanların hayvanlardan farklı olduğudur. siz normal bir insanın üzerine gidip onu tahrik etmedikçe o da size zor kullanmaz. filmin başında çok aşırı boyutlarda insancıl olan esas oğlan filmin sonunda bunun böyle olduğunu kanıtladı.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar