bugün

windows un yeni logosu

(bkz: açılın ben grafik tasarımcıyım) *
kesinlikle çok daha iyi olmuştur.

iyi olmasının sebebi görsel açıdan güzel olması değil; güzellik kavramı zaten herkese göre değişir fakat her firma kurumsal kimliğini çağa uydurmak zorundadır, yani şu dönemde sadelik daha ön plandaysa sadeliğe gidilmelidir. bu tabi ki sadece oradaki mavi rengiyle kullanılmayacak, buna gelen parıltılar degradeler bu logonun çok daha güzel ve şık görünmesini sağlayacaktır. bu yüzden azıcık photoshop bilen biri yapar sözlerine gülmeden edemeyeceğim. çok basit iki örnek:

http://4.bp.blogspot.com/...4gNs/s1600/Apple-Logo.gif
http://download.nordugrid.org/apple_logo1.jpg

ikisi de apple'ın logosu ama birincisi yalnızca tasarımın aslı, ama onu her zaman öyle görmüyoruz, ikinci resimdeki gibi yüzlerce değişik uygulamasıyla da karşımıza çıkıyor. bu da öyle olacaktır zaten.

apple'ın birden dünya devi oluşu yalnızca kaliteli ve kendilerine özgü ürünler üretmelerinden değil, ambalajlarındaki, web sitelerindeki kısacası tüm kurumsal kimliklerindeki minimalist çizgiler taşıyan tasarımlar sayesindedir hatta büyük bir bölümünü buna borçlulardır. yani öyle iyi bir logo tasarlamak için adobe programlarını cayır cayır kullanmak gerekmiyor ona bakılacak olsaydı dünyanın en büyük kargo firması fedex'in logosu yalnızca yazıdan ibaret olmazdı.

kısacası windows'un çağa artık ayak uyduramadığını microsoft'un yakın gelecekte unutulmaya mahkum olacağını düşünmeye başlamışken düşüncemi tamamen değiştiren logo. muhtemelen onlar için çok fazla iyi bir adım oldu. ve yine çok büyük ihtimalle devamlılıklarını büyük seviyede kurtaracatır.