bugün

kemal derviş

turkiye'de mevcut, ekonomiden anlamayan, "ciftci yandi, koylu oluyo" edebiyatindan baska bisey bilmeyen, bir kisinin amerikan ajani olmasi icin bir sure amerika'da yasamasini yeterli goren, populizmin bataginda cirpinan sol partilerin tek umudu olmasina ragmen adami parti basina gecirmeleri gerekirken ordan oraya attiklarindan dolayi zaten uc kurusluk olan partilerinin iyice gocmesini goremeyen insanlarin anlamasini hic beklemedigim buyuk insandir. ecevit-sezer ikilisinin becerdigi ekonomiyi tekrar ayaga kaldirmasina ragmen sezer kadar itibar gorememistir. su anda 2001 krizi atlatilmissa onun uyguladigi program sayesindedir.

ekonomi okuyun, o adamin seviyesine gelin, amerika'da dunya bankasi'ndan is teklifi alin, sonra orada yasaminiz yerlessin, oglunuz dj olsun felan. sonra sizi ulkeye cagirsinlar "aman yardim et abi" diye. rahat yasaminizi birakin ulkeniz icin, gelin, ekonomi cercevesinde yapilabilecek en mantikli hareketleri yapin, sonra size kufretsinler, amerika ajani desinler, yaptiklarinizi goremesinler, ekonomiden anlamayan ve hicbir kriz ekonomisinin 1-2 senede hoooooop diye duzelemeyecegini bile bilmeyen tipler sizin ekonomi stratejinizi elestirsin, rezil ekonominin sorumlusu sizi gostersinler, parti ici kirli politikalarla sizi harcasinlar, sonra da posta koysunlar. o zaman konusun bu adam hakkinda, neyi dogru neyi yanlis yapmis diye... efendim?

dip not: adami acaba hangi basarisini goz onunde bulundurarak bm kalkinma fonu (kalkinma: Durumunu düzeltmek, aşamalı bir biçimde gelişmek, ilerlemek*) baskanligina getirdiler yahu? hmmm, aaaaaa, tabi yaa, amerikan ajani olunca adami bm'ye ajan olarak soktular. yoksa bm de onlarin miydi? e o zaman bi tanidik olsun orda diye yolladilar, malum, amerikali ekonomist bitti ya, turk'e el mahkum.