bugün

haşim kılıç

Türkiye de ki "adaletli yargı" sisteminin en güzel örneği. ayrıca eskişehir iktisadi ve ticari bilimler mezunu anayasa mahkemesi başkanı olması sebebiyle de ilginç biri.* *
Bu zat-ı muhterem ecevit hükümeti dönemimde çıkan kanun hükmünde karanamelere * anayasa mahkemesinde ret oyu kullanmış. tabi bu khkları o denem anayasaya iptali için refah partisi yolladı. gene aynı zat-ı muhterem ak parti hükümetince çıkarılan khklerle ilgili yasayı bu sefer ne hikmetse evet oyu ile anayasa mahkemesi komisyonundan geçirdi. Acaba bazen diyorum bu muhafazakar kesimde 10 yılda bir değişmek adet mi oluyor. Gerçi değişim gelişim yönünde olursa iyi bir şeydir. kaldı ki adı muhafazakar olup bu kadar çok değişmek ne kadar ilginç. hani biz artık değiştik gömleğimizi değiştirdik diyip sonra yine değişmedik biz aynıyız diyenlere hitaben.

Şimdi burada liyakat, adalet, dik duruş, bağımsızlık gibi kavramlardan dem vurup bu konu üzerinden uzunca bir eleştiri yapıcam ama maalesef artık bir muhatap bulamaz olduk güzel ve bahtsız ülkemde.
güncel Önemli Başlıklar