bugün

elektrik faturası

devletin vatandaşı düdükleme yöntemlerinden olan bir araçtır. memleketin hali ortada, durmadan tasarruf yapmakta vatandaş, ancak yinede kol gibi geçmekte bu kağıtlar bir tarafımıza.
adam fatura tutarı kadar vergi alıyor! ulan bizi yiyeceksin anladıkta, bu kadarda yenmezki! örneğin 37 liralık faturada kullanılan tutar 20 tl, vergisiyle bu 37 oluyor! içinde kaçak kullanan lavuğun kullandığı bedel, çok bir iş yapıyormuş gibi sayaç okuyan elemanın parası, trt'si, trafosu, kurumdaki heriflerin babaannesinin kefen parası gibi bir sürü saçma eklenti var!
ve örneğin 37 lira gelen faturada sayaç okuma bedeli olarak 1 lira alınırken, 164 lira gelen faturada sayaç okuma bedeli olarak 5 küsür lira alınıyor! ulan bunu okuyan herif aynı şekilde okumuyor mu her ay? yaptığı iş standart, bakıyor sayaca, giriyor kodu, kesiyor faturayı! ee, neden düşük faturada düşük maliyet, yüksek faturada yüksek maliyet? 37 liralık sayacı okumak daha mı basit diğerine göre?
hal böyle olunca ne devlet sevgisi, ne vatan sevgisi, ne umut, ne din iman kalmıyor insanda.
yediniz bitiridiniz lan bizi diye diye her ay başı devletin belirli kademesinde bu faturayı düzenleyen ultra zeki adamların güneş görmemiş yerleriyle muhatab olup duruyoruz!
allah belanızı versin derdim buradan ama, format izin vermiyor.
yazıklar olsun, haram olsun, yatacak yeriniz yok, bunca insanın, emekçinin elini cebini soyup soğana çevirip kendiniz yurtdışı ziyareti adı altında tatil, makam arabalarında saltanat sürüyorsunuz ya, size bir şey demiyorum arkadaş!