bugün

tek düzen hesap planı

yeni türk ticaret kanunu ile birlikte, 01 ocak 2013 tarihinden itibaren tarihe karışacak, hadi tarihe karışmasa bile köklü değişikliklere uğrayacak olan, muhasebe kayıtlarında kullanılan hesapların listesi.
2013 yılında, muhasebe alanında, türkiye finansal raporlama standartları uygulanmaya başlayacağı için mevcut tek düzen hesap planı da tfrs'ye uyumlu hale getirilecektir.
şu an ticaret meslek liselerinde veya meslek yüksek okullarında muhasebe dersi alanlar, mezun olduklarında alık alık etrafa bakmak zorunda kalacaklar..
özellikle ticaret meslek liselerinde, müfredat hemen değişmeyeceğinden, değişse bile tfrs'yi bilen öğretmen olmadığından, şu dönem ticaret meslek liselerine giden öğrenciler maalesef çok şanssız olacaklar.
ülkemizdeki bir çok öğretmende vizyondan eser olmadığı için, değişen kanun ile ilgili çalışma yapmayacak, elindeki müfredatı anlatmaya devam edecek.
iki sene içinde ticaret meslek liselerinde bir çok smmm'yi ders anlatırken göreceğiz.

edit : ben bu entry'yi yazdığımda yeni türk ticaret kanununun yürürlüğe girmesine birkaç gün kala değişebileceğini hesaba katmamıştım. kanun değişti ve tek düzen hesap planı kayıt anlamında geçerliliğini korudu.