bugün

control z

Buğrahan Çayır, Gökhan Sardoğan, Başar Sayılgan, Mihraç Nar ve Özgün Meriç'ten oluşmaktadır. Elektronik ve alternatif rock tarzlarında müzik yapan grup 2007 yılında Edirne'de beste üretmek amacıyla kurulmuştur. Bu zamana kadar pek çok üniversite ve lise şenliğinin yanı sıra Zeytinli Rock Fest, Foça Rock Tatili, Rock The New Year gibi büyük etkinliklerde önemli isimlerle aynı sahnede yer almışlardır.

2008 yılında yayınladıkları 'Yalnız Dünya' isimli parçaya Dream Tv Yüxexes / Ar-ge tarafından çekilen kliple bir anda Edirne ve çevresinde dikkatleri üzerilerine çekmeyi başardılar. Ardından 2009 yılında yayınladıkları 'Gitme' isimli parçaya 2. defa Dream TV Yüxexes / Ar-ge'nin klip çektiği sayılı gruplardan birisi oldular. 2009 yılında Boğaziçi Radyosu'nun düzenlediği 11. Battle of the Bands yarışmasında 'Gitme' , 'Kan Kumsalı' ve 'iyi Kötü' şarkıları ile Türkiye birincisi oldular. 2010 yılında ise Rock'n Dark Express Türkiye finallerine kalarak 'Yalnız Dünya' , 'Ağlayamam' ve 'Vur Dibe' parçaları ile en iyi 10 grup arasında yer almayı başarmıştırlar. Yüxexes ve Blue Jean gibi önemli dergilerde geleceğin grupları arasında gösterilmiştir.

Bu zamana kadar 15'i aşkın beste yayınladıktan sonra uzunca bir süredir sessizliğe bürünen Control+Z, yakında yayınlayacağı ilk albümüyle pek yakında dinleyicilerin karşısına çıkacaktır.

Albümde çıkacak 3 parçanın 45. saniyelik demoları yayınlanmıştır. Dinlemek için: http://www.soundcloud.com/ctrlzband

Ulaşmak için:
http://www.soundcloud.com/ctrlzband
http://www.myspace.com/ctrlzband
http://www.twitter.com/ctrlzband
http://www.facebook.com/ctrlzband