bugün

ırak savaşı

"emperyalizm nedir ve nasıldır?" sorusunu akla getirmiş olan savaş. aslında bu savaş bizlere şunu göstermiştir; tarih çarpıtıcılarının yanılgılarını. çünkü bu kişilere göre emperyalizm ve kapitalizm artık sona ermişti ve dolayısıyla dünyadaki savaşlar bitmişti. fakat afganistan ve ırak savaşaları bize gösterdi ki; emperyalizm yaşamaya devcam ediyor. hem de insanlığın tüm kanını emerek!

bir yandan bize şunu öğretmiştir savaş; " emperyalizme ve savaşa ne kadar karşıyız?". hergün burada yüzlerce entry giriliyor amerika hakkında. fakat yalnızca amerika'nın emperyalizmine karşı olmak yeterli mi? elbette değil. çünkü anti-emperyalizm kapitalist sistemin tamamına karşı olmak demektir. savaşa karşı olmak ise bu saydıklarımın hepsine karşı olmak demektir.

kapitalist sistemin emekçi halk yığınlarını daha fazla ezdiği günümüzde devam eden savaşlar bize sınıf savaşlarının devam ettiğini göstermektedir. çünkü bu savaşta asıl zararı gören emekçi, zavallı, yoksul halk ölmüştür. asıl ölenler onlardır. bunları göz ardı etmeksizin emperyalizme karşı çıkmak başarıyı getirecektir.
güncel Önemli Başlıklar