bugün

allahsiz kitapsiz cahil kadin

(#13531132)

çaresiz ve bayağıca bir girişimimden sonra (her ne kadar o zamanda olumlu bir geri dönüşüm aldıysam da) hakkında tekrardan, hakettiği bir görüşü bildirmeyi gerekli gördüğüm yazar.

bir derya var karşımda. uzaklara baktığında bir çizgi görürsün hani. bir botla oraya varmak istersin ve açılırsın sığ sulara. gidersin gidersin de o çizginin hep çizgi kaldığını görürsün. ama o çizgiye o kadar saplantılı olmuşsundur ki o çizgiye varayım derken ki yol boyu, seyahat boyu, o deryanın o güzel, serin, yumuşak dalgalarını ve gökyüzü ile oluşturduğu armoniyi kaçırmışsındır. rekor denemesi için dağa tırmanan bir dağcının, soluk soluğa kaldığı zevksiz bir tırmanış gibi. tırmanırken ki arkada bıraktığı ağaçları, bulutları kaçırdığını düşünün.

öyle de bu allahsiz kitapsiz cahil kadin (öyle bir rumuz ki dram katasın geliyor her daim)* entry'lerinde bir ufuk çizgisi olarak görünüyor bana. ancak o çizgiye yaklaşayım derken ben o dalgaların yumuşaklığını, oluşutrduğu hafif rüzgarı hisseder oldum gecenin şu vakitlerinde.

derya dedik ya hani, içinde çeşit canlıları barındıran. öyle de konuş konuş bitiremediğin, dinle dinle öğrenmeyi kesemediğin, yaz yaz parmaklarının yorulmadığı allahsiz kitapsiz cahil kadin bu (dram vol 2) . rumuzunda hem bir özgüven hem de bir alçakgönüllülük olan. deryayı o ufuk çizgisinden ibaret görenlere cahil, dalgalarının tadını almaya başlayanlara ise allahsiz kitapsiz kadin kısmını bahşetmiştir sağolsun. bu da böyle gereksiz bir duygu patlamasının yaşandığı entry'dir efenim.