bugün

theon greyjoy

bunun babası lord balon greyjoy, seven kingdoms'dan ayrılıp kendi kendini yönetmek için greyjoy isyanını başlattıp kaybettiğinde robert baratheon tarafından babasından alınıp 10 sene boyunca winterfell'de babasına karşı rehin tutulmak üzere eddard stark'ın sorumluluğuna verilen karakter.

ancak winterfell'de esir muamelesi görmemiştir, tam tersine eddard stark onu kendi çocuklarından fazla ayırmamış, bir insan gibi yetiştirmeye çalışmıştır.

hafif sapıktır, gariptir filan, ama çaktırmasa da robb stark'ı kardeşi gibi sever.

çocukluğu winterfell'de geçtiği için bir kuzeyli olmuştur.

--spoiler--
a clash of kings'de gördüğümüz kadarıyla, eddard stark idam edildiğinde iron islands'a dönmüş, ama orda beklediğini bulamamıştır. lord babası ve ailesi de dahil olmak üzere tüm halkı ona bir kuzeyli olarak davranmış, babasının varisi değil şımarık ve zayıf bir lord olarak görmüş bu da kendisinin gücüne gitmiştir.

bu nedenle ileride, kendini kanıtlama amacı güderek, kılıcını sunduğu ve kardeşi olarak gördüğü robb stark'a, dolayısıyla winterfell'e ihanet etmek gibi bir şerefsizlik yapsa da kendisine acırız. zira babasının savaşının ve politikanın kurbanı olmuş, vatanından daha 5-6 yaşındayken ayrılmak zorunda kalmıştır. winterfell'i ne kadar sevse de bunu kendine itiraf etmeyi yakıştıramaz.

ikilem bir karakterdir. iyi çocuktur, ama aynı zamanda egomanyak bir şerefsizdir.
--spoiler--