iphone 4s, bu telefonla aynı tasarıma ve ekrana sahip olarak çıkınca hâlâ popülerliğini korumaktadır. iphone 3gs'in de hâlâ satıldığını ve ios 5'i desteklediğini düşünürsek zaten normal bir durum. iphone 4s'in bu telefonla aynı tasarıma sahip olması pek çok iphone 4 kullanıcısı için o iphone 4s'i çekici kılmayacaktır her ne kadar donanım farkı olsa da arada.
donanım olarak kendisinden daha performanslı modeller olsa da, ios; app store, game center gibi avantajları elinde bulunduran bir cihaz. retina ekranındaki pikselleri gözle ayırt edemiyorsunuz gerçekten, parlaklık, kontrast değerleri de çok iyi olunca sanki bir ekrana değil de canlı bir görüntüye bakıyormuş gibi oluyorsunuz. kamera performansı iyi, özellikle video çekimi 720p video çeken telefonlar arasında oldukça iyi bir durumda. donanımı ve yazılımı dışında değerlendirirsek, iphone 4s'te de kullanılan kasası oldukça ideal boyutlarda, ince ve şık. kullanılan malzemeler de önde ve arkada cam, kasayı çevreleyen kısımda ise paslanmaz çelik olunca oldukça kaliteli bir his veriyor piyasadaki telefonların neredeyse tamamının plastik malzemeden yapıldığı düşünülürse.
gsmarena tarafından yapılan testte sony ericsson xperia arc'ın önünde, en iyi şarj performansı sunan telefon olmuştur internette gezinirken.
ekran parlaklığı %50 civarında ve otomatik parlaklık açıkken 8 saat civarı, çoğunluğu internette gezinmeyle geçen aktif kullanım süresi elde ediyorum iphone 4 ile, bu kullanımı 2 güne yayınca 2 günü tamamlıyor ama tüm gün bu şekilde yoğun kullanınca şarjı 1 gün gidiyor tabii. hâlâ jailbreak yapılmış ios 4.1 kullandığımı da eklememde yarar var zira ios 4.3.1 sonrasında şarj konusunda iyileştirmeler bulunduğu, ios 5'te de şarjın iyi olduğu söyleniyor. ayrıca 40 saate kadar müzik dinletebiliğini ve gsmarena'nın testinde 10 saate yakın video oynatabildiğini de eklemekte yarar var şarj performansından bahsetmişken.