bugün

salak milyoner

1974 yapımı türk filmi ama ne film. yönetmen ertem eğilmez, senaryo sadık şendil. oyuncu kadrosu kemal sunal, halit akçatepe, zeki alasya metin akpınar yetmedi adile naşit, münir özkul.

filmin özeti ise kısa şöyle ki; kayserili dört kardeşe babaları vefat etmeden önce kendisinin bir hazinesi olduğunu ve bu hazineyi aralarında paylaşmaları konusunda vasiyet eder. bundan sonra başlar macera.

fakat güldürü, toplumsal mizah nasıl yapılır resmen ders verir film ki izlenesi. zaten izleyen bir daha izler. o tarihlerde çekilen mizah filmleri türkiye'de bir daha çekilemedi.
halbuki şimdiki imkanlar o zaman yoktu fakat o zamanki senaryo ve oyunculuğa ulaşamıyoruz.
recep ivedik, kolpaçino gibi filmlere talim ediyoruz. insanlar gün geçtikçe zevksizleşiyor. sinemada da bu böyle maalesef. çok ucuz şeylere tav oluyoruz. eskiden su bile bir zevk meselesiymiş. şimdi sinemada bile sinemacılar hasılat derdinde estetik zevkin içine sıçıyor. adamda haklı millet bunu istiyor. arz-talep meselesi. gün geçtikçe sinemanın talibi artıyor ama kalite düşüyor. kalıcılık ve estetik yitiriliyor. herşey daha maddi ve gelip geçici şekilde arzı endam ediyor.

velhasıl eskiye dair herşey daha güzel!