bugün

fahişe gibi giyinip taciz edilince ağlayan kadın

yargılamanın ne kadar kolay olduğunu bana gösteren kadındır.
siz ne zaman bu kadar öküz oldunuz merak ediyorum.
aydın gibi batıda, izmirin dibinde merkezde bir yerde yaşıyorum yıllardır. ben çocukken kapkaçcılık vardı o da büyük şehirlerde falan, buralarda öyle şeyler olmazdı. cinayet, hırsızlık gibi büyük şeyleri herkes duyardı. müthiş ilginç bir olay yani. pencere açık demir parmak yok öylece uyunurdu sıcak yaz günlerinde. yolda birileriyle denk gelmekten yürünmezdi. şimdi zor.
kuşadası didim bodrum izmir dibimizde olduğundan çok da alışıktı herkes kısa şort görmeye, mini etek görmeye.
kimse de ilgilenmezdi kimin ne giydiğiyle. başörtü vardı ama şimdiki bağlama şekliyle değil. hayatında en az bir kere tarlada çalışan insan gören, veya bi köye giden anlar o bağlama şeklini.

sokakta oynarken kırk yılda bir kara peçeli kadınlar geçerdi. oyunu bırakıp dikkatle bakardık. ilginç gelirdi.
yıllar geçti, biz bir korku imparatorluğunun içinde bulduk kendimizi.
kadınız ya kendimizi sakınmamız gerekiyordu erkeklerden. ama onlar da sahilde slip mayo giyiyor. sus terbiyesiz! istediğini giyer erkek o.
yani sana neyin çekici veya itici geldiğini bile sormaz oldular. her şey erkek için. aman teşhir olurlar saçının telinden
ört. ama bi yandan da göster oğlum amcalara pipini!

daha dün, bu övgüyle bahsettiğim güzel şehrin en işlek yerinden elbise giymiş bir arkadaşımla geçerken, iyice yüzüme vurdu gerçekleri geçen zaman.
sizin gerektiğinde çok güzel kadın dövmek için kullandığınız kuvvetinizi kendimde bulsam, dişlerinizi söküp ağzınıza verirdim, bakışlarımdan da anladınız bunu zaten. bir de dönüp dönüp baktınız, yavaşladığımızı anladığınzda siz de yavaşladınız. o sırada bir tanıdığınıza denk geldiniz. evleniyormussun bilmemne abi hayırlı olsun dedi tanıdığınız. evleniyorsunuz bir de düşün. bence o radikal karar için biraz daha düşünün, başarabilirseniz.

daha az önce pencereden baktım iki kadın gördüm, biri bakkaldan dönmüş, biri bir yerlere gidiyor. dikkatimi çok hızlı yürümeleri ve suçlu gibi başları önde gitmeleri çekti. sizce neden?
yarım saat sonra sarhoş oldukları attıkları naradan belli olan, -bakmaya gerek yok seslerinden anlarsın.- içmiş ama bunu tüm mahalleye belli etme azmini kendinde bulan adamlara denk gelmemek için olabilir mi?

otur bir kere düşün, kimse sana göre giyinmek zorunda değil. herkeste bir beyin var. sen de keşfet.