bugün

mutlu olabilmek

çünkü eşşeğin zikinden dolayı değil tabii ki. yaşamımız boyunca her zaman mutlu olamayız. kimi zaman üzülür hatta ağlarız bile. peki nelerdir bizleri üzen bu şeyler? gerçekten bizi üzdüğünü bile bile bunlarla yaşamak zorunda mıyız? neden bunları bi kenara itip mutlu olmak istemeyiz ki?

mutluluk veya mutsuzluk insanın elinde olan şeylerdir. neden yaşarız ki? mutsuz olmak için mi? zaten kısa olan hayatımızı da mutsuz geçiriceksek eğer yaşamanın ne anlamı kalır? bu yüzden her insan biraz kendini düşünmeli ve kendisi mutlu olucak şekilde hareket etmelidir yani gerektiğinde biraz bencil olmalıdır kendi iyiliği için. başkasını umursamadan kendi mutluluğu için çalışmalıdır. eğer biz başımıza gelen o kötü şeyleri düşünmez ve mutlu olduğumuz şeylere odaklanırsak mutsuz olmamızı gerektiricek bişey ortada kalmaz zaten.

örnek vermek gerekirse:

-sevgilinden mi ayrıldın?
-siktir et! üzülme! değmez dostum değmez. önemli olan sensin çünkü kişinin ta kendisi! üzülerek geçirdiğin ve geçiriceğin o zamanına yazık! oysa yaşam o kadar güzel ki... bırak kafanı dinle bir süre. mutlu olduğun şeylere odaklan. bunun için önce kendini tanı ve nelerle mutlu olabileceğini bil. o süre içerisinde zaten karşına belki de eskisinden daha iyi birisi çıkar ha ne dersin?

-arkadaşlarınla aran bozuldu ve düzeltemiyor musun?
-siktir et! üzülme! mutlu olduğun başka alanlara yönel ignore et bütün bu kötü şeyleri kafanda!