bugün

4 eylül 2011 tunceli polise yönelik saldırı

Eğer halkımız Kuran ayetlerini hayatlarının her anında yaşıyor ve kendilerine örnek olarak Peygamber efendimiz (sav)î alıyor olsalardı, o zaman güvenlikli olmayan bir ortamda silahlarını bırakıp değil top oynamaya gitmek namaz dahi kılarken mutlaka tedbirlerini alırlardı. Tunceli gibi bir şehirdesin, yapılacak iş mi bu...

Peygamber efendimiz (sav) güvenlikli olmayan bir ortamdayken bir grup namazını kılarken diğer bir grup silahla nöbet tutar, diğer bir grup kılarken de diğerleri nöbet tutardı. Namaz kısaltılır, güvenli bir yere geçildiği zaman namaz gerektiği gibi kılınırdı.

nisa suresi, 102; 103. ayetler

--spoiler--
102- içlerinde olup onlara namazı kıldırdığında, onlardan bir grup, seninle birlikte dursun ve silahlarını (yanlarına) alsın; böylece onlar secde ettiklerinde, arkalarınızda olsunlar. Namazlarını kılmayan diğer grup gelip seninle namaz kılsınlar, onlar da 'korunma araçlarını' ve silahlarını alsınlar. Küfredenler, size apansız bir baskın yapabilmek için, sizin silahlarınızdan ve emtianız (erzak ve mühimmatınız)dan ayrılmış olmanızı isterler. Yağmur dolayısıyla bir güçlüğünüz varsa veya hastaysanız, silahlarınızı bırakmanızda size bir sorumluluk yoktur. Korunma tedbirlerinizi alın. Şüphesiz, Allah kafirler için aşağılatıcı bir azap hazırlamıştır.

103- Namazı bitirdiğinizde, Allah'ı ayaktayken, otururken ve yan yatarken zikredin. Artık 'güvenliğe kavuşursanız' namazı dosdoğru kılın. Çünkü namaz, mü'minler üzerinde vakitleri belirlenmiş bir farzdır.
--spoiler--