bugün

vakıf üniversiteleri

ülkemizdeki ciddi bir ironinin ekseninde olan kurumlardır. nasıl ? nitekim ülkemizdeki çoğu akademisyen, öğrenci, veli, bürokrat der ki; vakıf üniversiteleri yüzünden devlet üniversiteleri kaliteli hocalarını kaybediyor. vakıf üniversitelerinin verdiği yüksek maaşlar bütün devlet üniversitelerindeki kaliteli hocaları cezbediyor. buraya kadar her şey doğru.

sonra yine birileri çıkıyor ve diyor ki işte efendim vakıf üniversitesinden mezun olandan bir halt olmaz, devlet her zaman daha iyidir, anadolu'daki bir devlet üniversitesi istanbul'daki vakıf üniversitesinden iyidir, boş adamlar yok içerisinde devlet üniversitelerinin.

bre ey mal ! devlet üniversitesinde hoca mı var ki boş olsun ? anadolu'dakileri bırak istanbul'un göbeğinde marmara üniversitesi'nde akademisyen sıkıntısı var. yabancı diller yüksek okulu'nda bile hoca sıkıntısı var. bil de öyle konuş. bre cahil ! senin yerden yere vurduğun vakıf üniversitelerinden olan koç üniversitesi'nin burssuz tıp fakültesi bile birçok devlet okulunun puanından yüksek. sabancı'nın, yeditepe'nin, bilkent'in birçok bölümü devlet üniversitelerinden yüksek puanla öğrenci alıyor.

yıllarca düşük puanla vakıf üniversiteleri öğrencileri diploma sahibi yapıyor dediniz. bu kadar mı araştırma yoksunusunuz siz ! bu yıl çukurova üniversitesi 202 puanla mühendis aldı beyler. daha ek yerleştirmeler bile olmadı, haberiniz ola !

bu okullar hem türkiye'nin en kaliteli bir kısım hocasına sahip olacak, hem de türkiye'nin en kalitesiz öğrencilerini yetiştirecek öyle mi ? ulan siz buna kendiniz inanıyor musunuz harbiden ?