bugün

kabe nin hz ibrahim tarafından yapıldığı yalanı

kabe dünya üzerindeki ilk evdir. hazreti adem tarafından yapılmıştır fakat o tarihlerde evden öteye gidememiş ve zamanla yıkılmıştır. kuran' da hz. ibrahim ile oğlu hz. ismail tarafından kabe' nin temellerinin yükseltildiğinden bahseder. yani yıkılmış yapının geriye kalan temelleri üzerinde binanın yeniden yapıldığını anlatır. ve hz. ibrahim den sonra kutsal bir mabet olur kabe. içinde putlar oluğu halde ebrehe' nin onu yıkmasına allah razı olmaz.
(bkz: fil suresi)

gelelim tevrat' ta bu konunun neden geçmediğine. belki de gerçekten bahsetmiyordur ama tevratta böyle bir konudan bahsedilse musevilikte inanılmaz bir çelişki yaşanır ve museviler için kutsal olan süleyman tapınağı yerine müslümanlar için de kutsal olan kabe bir dini merkez haline gelirdi. tevrat' ın bugüne kadar kaç kez değiştirildiğini bilmiyoruz bile. üstelik değişirenler yaratıcı ile pazarlık yapan bir millet. cumartesi günleri çalışmanın yasak olduğu musevi inancında, new york ta piyasanın en hareketli olduğu gün yani cumartesi günü dükkanlarını açmak için yahudilerin nasıl taklalar attığını biliyorum.

hindu inançlarında benzerlik olması gayet normal. hinduizm yada brahmanizm denilen dinler de aslında aslı bozulmuş olan allah katından inme dinlerdir. yani hepsinin aslı aynıdır. tıpkı orta asya da ki gök tanrı inancı gibi.

ayrıca buda denilen kutsal kişinin hz. idris olduğu da kesin olmamakla birlikte güçlü bir ihtimaldir.