bugün

the soloist

Joe wright' ın yönetmen koltuğunda oturduğu, jamie foxx ve robert downey jr.' ın karakterleri başarıyla yansıttığı 2009 yapımı filmdir. film gerçek hayattan alınma bir öyküye dayanmaktadır.

--spoiler--

Nathaniel ilk karşılaşmamızda oldukça utangaçtı. O'na, Green Street'teki inşaat sesleri arasında boğulan müziğini sevdiğimi söylediğimde kendini biraz geri çekti. Nathaniel'in ilk enstrümanı çelloymuş. işin tuhaf yanı hiç keman eğitimi almamış. Sokağa düştüğü zaman enstrümanını değiştirmiş. O'na hayallerini, beklentilerini sorduğumda "Çok kolay şeyler." dedi, " Diğer iki teli de bulmak istiyorum." .

2005 yılında, boşanmış LA Times yazarı Steve Lopez, bir hikaye peşinde caddelerde dolanırken Nathaniel'la ve müziğiyle karşılaşır. 2 teli kalmış kemandan çıkan ve sokağın homurdanışına karışan notalar etkiler ve sadece iyi bir hikayeden ibaret olduğunu düşündüğü bu müzisyen evsizle konuşmaya başlar. Hayattan tek beklentisi kemanının diğer iki telini de bulabilmek olan Nathaniel, gerçekten çok farklı bir hikayenin baş aktörüdür. 12 yaşında Beethoven aşığı bir genç olarak, ilk hocasının tavsiyesini ömür boyu taşıyacaktır aklında; kendisini müziğine adamak. Konservatuvar eğitimini yarıda bırakıp sokaklarda yaşamayı tercih edişinin arkasındaki neden ise hikaye ilerledikçe aydınlanır. Steve, Nathaniel'e yardım etmek için sınırlarını zorlarken, bu mücadelenin ardında yatan geçmişini de merak ederiz.

--spoiler--

referans alanlar için belirteyim, filmin imdb puanı 6,7 .

alıntı ve daha fazlası için : http://antifa-kutay.tumblr.com/ ve/veya http://antifa-kutay.blogspot.com/ .