bugün

bon jovi

rekorlar;

* Bon Jovi Amerika tarihinde art arda 2 albümü 1 numara olan ilk Hard Rock grubu ve singleları art arda bir numara olan tek Hard Rock grubudur.Bu albümler "Slippery When Wet" ve New Jersey single lar ise You Give Love A Bad Name ve Livin On A Prayer idi.
* Slippery When Wet Billboard 200 ün ilk 5 inde 38 hafta yer alarak 80lerin en uzun süre ilk5 te yer alan üçüncü albümü olmuştur.
* "Wanted Dead Or Alive" Mtv de tüm zamanların en uzun süre 1 numara kalan video klibi ünvanını hala korumaktadır.
* Amerikada Billboard Hot 100 Singles listesinde hiçbir rock gurubunun birden fazla 1 numara olmuş single ı bulunmamaktadır.Bon Jovi ise 5 single ile bir numara olmayı başarmıştı.Bunlar;"You Give Love A Bad Name","Livin On A Prayer","Bad Medicine","I'll Be There For You" ve "Young Guns II" filminin soundtrack çalışması "Blaze Of Glory" idi.
* Slippery When Wet albümü 1995 yılında tüm dünyada 24 milyonluk satışa ulaşmıştır ve yine aynı tarihte Amerikada RIAA tarafından Diamond Award(Amerikada 10 milyonun üzerinde satan albümlere RIAA tarafından verilen bir plaket)ile ödüllendirilmiştir.
* Gurubun 4. albümü New Jersey Amerikada 5 tane ilk ona giren şarkı çıkaran tek hard rock albümüdür.
* Gurubun dördüncü albümü New Jersey Sovyetler Birliğinde Sovyet Melodiya etiketi ile yayınlandı.Bu albüm Sovyetler Birliğinde yayınlanan ilk Amerikan rock gurubu albümü olma özelliği taşımaktadır.Daha önce ne Beatles nede Rolling Stones un albümleri Rusyada yayınlanmamıştı.
* 9 Ocak 1993 te Saturday Night Live programında Bon Jovi canlı bir show gerçekleştirdi ve program izlenme rekoru kırdı.Tam 22 milyon seyirci ile başardı bunu.
* Gurubun 20 Aralık 1993 te New Jersey Count Basie tiyatrosunda verdiği konserin biletleri 5 dakikadan az bir sürede bitti ve toplam 300 bin dolarlik bilet satıldı.
* Gurubun 1995 te Londrada Wembley Stadyumunda verdiği 3 konserde toplam 216 bin bilet satılarak sold out oldu.Wembley stadyumu tarihi boyunca 3 gece üst üste sold out konser veren tek gurup Bon Jovi dir.
* Gurup 2000 yılında yine Londra nın tarihi mekanı Wembley Stadyumunda 2 sold out konser verdi.Bu konserlerin önemi stad yıkılmadan önceki yapılan son etkinlik ve konserler olmasıydı
* Bon Jovi ingilterede 5 albümü ard arda 1 numara olan ve 8 single ı ard arda ilk 10 a giren tek Amerikan Rock gurubudur.
* Bon Jovi ingiltere ve Avrupada albümleri en çok satmış Amerikan Rock gurubudur.
* Bon Jovi Japonyada Beatlestan sonra en çok albüm satan guruptur.
* Amerika ve ingiltere ortak olmak üzere 28 tane ilk ona girmiş single ile Rolling Stones tan sonra en çok Top10 hiti bulunan guruptur.
* Bon Jovi nin 2001 de New Jersey Giants Stadium da verdiği konseri Vh1 canli yayınladı ve o akşam reyting rekorları kırarak ülke genelinde 2. siraya yerleşti.
* Bon Jovi 2004 ün sonunda 100 milyonluk albüm satışına ulaşmıştır ve 2005 te World Music Awards tarafından "Diamond Award" ile ödüllendirilmiştir.
* Bon Jovi Amerikada Billboard Country listelerinde 1 numara olan tek rock gurubudur.