bugün

google plus

ilk gün sonunda izlenimlerim:

buzz ve wave ile kıyaslanamayacak olan oluşumdur. tam olarak ne olduğunu çözemedim ama sadece facebook'a rakip olarak görülmemelidir. Sadece Circles platformu bu yapıyla eşleştirilebilir. Yeterli sayıda kullanıcıya ulaşması durumunda; gerek geçişler, gerekse hız bakımından facebook'u ezer geçer. Kısaca özetlemek gerekirse, facebook internet explorer ise, google plus'ın circles platformu chrome'dur. Hemen hemen aynı özelliklere sahip olsada, arayüz ve hız facebook'la karşılaştırmaya bile değmez, bariz bir google plus üstünlüğü söz konusu.

görüntülü konuşmaya olanak tanıyacak olan hang out platformunu henüz denemedim, deneyince onunla ilgili de görüşlerimi belirtirim ama söylediğim gibi, google plus sadece bir sosyal medya platformu değil, aynı zamanda bir isviçre çakısı ya da beşi bir yerde kıvamında.

Google account'uyla entegre olması cloud felsefesinin sonuna kadar kullanılmasına olanak sağlamakta. Ayrıca türkçe arayüzü olmaz ise facebook gibi apaçi dolma olasılığı azalır kanaatindeyim.

son olarak android market'te uygulaması mevcut olmasına karşın sadece abd'de aktiftir. TR'ye gelmesi zaman alabilir. App Store için yakında diyorlar, daha henüz oluşum aşamasında.

Şimdilik bu kadar..